Eboue kendini hayır işlerine adadı

G.Saray'ın Fildişili oyuncusu Emmanuel Eboue, ülkesinde yayımlanan La Patriote isimli dergiye konuştu.

Fildişi Milli Takımının son durumu hakkında fikirlerini belirten Ebou, G.Saray'la ilgili şu sözleri söyledi.

Öncelikle bana Türkiye'de şampiyonluğu kazandırdığı için Tanrı'ya şükrediyorum. Yaptığım her şey Tanrı tarafından yönlendirilir. Ben onsuz bu unvanı kazanır mıydım bilmiyorum. Bu benim ve tüm ekip için gerçek bir keyiftir. Biz unvanımızı gelecek sezon da korumayı umuyoruz.

Arsenal'de geçirdiğim yedi sezondan sonra başka bir yere gitmek istedim. Galatasaray ilginç bir proje ile karşıma geldi. Arsenal'la aramda mükemmel bir aşk yoktu. Tereddüt etmeden kabul ettim.

Eboue başlattığı sosyal yardım projesiyle ilgili olarak, 'Bunları benim için yaptığı her şey için Tanrı'ya teşekkür anlamında yapıyorum. Yaşadığımız ve bu seviyede ihtiyacı olan herkese yardım etmek istiyorum. Eğer biz nereye gittiğimizi bilirsek Tanrı'ya hepimiz müteşekkir oluruz.

Kurduğum Emmanuel Eboue Vakfı, bütün biçimleri ile yoksullukla mücadele için bir misyondur. Bu bizim mücadelenin başlangıcıdır. Desteğe ihtiyacı olan gençler için çalışacağız. Gala yemeği 15 Haziran Cuma günü. Amacımız bu vesileyle, eğitim alanında 10.000 okul masası ve bin okul açmak. Okumak isteyen gençlere iş yaratmak istiyoruz; ulaşım, tarım ve bahçecilik alanında 30 gencin sorumluluğunu üstlenmeyi planlıyoruz' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri