Dirk Kuyt'a övgüler yağdırdı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt'ın Liverpool'dan teknik direktörü Dirk Kuyt, oyuncunun Türkiye'ye transferini değerlendirdi.

2006 yılında Kuyt'ı Liverpool'a getiren Benitez, "Onu her zaman ekibimin en önemli üyelerinden biri olarak gördüm. Kuyt'a imza attırdığım için tek bir gün bile pişmanlık duymadım" ifadelerini kullandı.

İşte Rafa Benitez'in kendi internet sitesine Kuyt ile ilgili yazdığı o satırlar:

Liverpool çok karakterli bir futbolcusunu, harika bir profesyonel ve herkes için mükemmel bir örnek olan oyuncusunu kaybetti.

Eski oyuncularımdan İgor Gluscevic, sürekli olarak Utrecht'teki takım arkadaşı Kuyt'tan bahsediyordu. İyi bir profesyonel olduğunu, son dakikaya kadar durmadan çalıştığını söylemişti. Harika bir takım arkadaşı ve örnek kişiliği ile her takımın ihtiyaç duyacağı bir isim olduğunu ifade etmişti. Ağustos 2006'da Liverpool'un başındayken hem bir forvete hem de sağ kanatta oynayacak bir isme ihtiyaç duydum. Ve Kuyt'ı almaya karar verdik."

"Bir gün bile onu aldığıma pişman olmadım. Saha içi ve saha dışında harikaydı. Ne zaman ne lazımsa, Kuyt'ı saha içinde kullandım. Bir kez bile şikâyette bulunmadı. Ne dediysem, nerede oynattıysam elinden geleni yaptı. Her zaman tesislere ilk o geldi. Gelişmek için hep çalıştı. 285 maç Liverpool forması giydi,71 gol attı ve bunların 51'ini Premier Ligde kaydetti.

Dirk Kuyt hakkında o kadar çok söylenecek şey var ki. Sayesinde birkaç satır ithaf edebildiğim için mutluyum.

Şimdi, Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. İyi şanslar dostum Kuyt, bunu fazlasıyla hak ediyorsun."

Günün Önemli Haberleri