Derbide ilk golü atan yaşadı
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Cumartesi günü yapılacak derbi öncesi iki takım arasında oynanan son 15 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi.
Rekabette 13'ü Süper Lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 15 randevuda öne geçen takım sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.
Son 15 maçlık seride skorda öne geçen taraf 11 kez kazandı, 2 kez berabere kaldı. Bu süre içinde sadece 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Kadıköy'de yapılan maçta Beşiktaş, Egemen Korkmaz'ın golüyle öne geçmesine rağmen, Stoch ve Egemen Korkmaz'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenildi. Geçen sezon BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide ise Sow ile öne geçen Fenerbahçe, Olcay Şahan'ın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2 mağlup oldu.
SON 15 MAÇ
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan son 15 maçta alınan sonuçlar ve ilk golü atan futbolcular şöyle: