Beşiktaş - Konyaspor maç sonucu ve özeti

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında lider Beşiktaş, ikinci 45 dakikada bulduğu gollerle Torku Konyaspor'u 4-0 mağlup etti. Kara Kartal, 11 yıl sonra ligin ilk yarısını lider bitirdi.

Süper Lig'de son 3 maçını kazanan lider Beşiktaş, konuk ettiği Torko Konyaspor karşısında ikinci yarıda şahlandı, sahadan farklı galip ayrılarak sezonun ilk devresini 41 puanla zirvede tamamladı...  

İLK YARI SESSİZ GEÇTİ

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş, 17. hafta mücadelesinde Torku Konyaspor'u 4-0 mağlup etti. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşma sürpriz başladı. Henüz 1. dakikada dolmadan statta elektrikler kesildi. Şehir hatlarından kaynaklanan sorun jenarötörün devreye girmesiyle çözüldü ve karşılaşma 10 dakikalık aranın ardından devam etti.

İKİNCİ YARIYA FIRTINA GİBİ GİRDİ

Maçın ilk yarısında sahasında iyi kapanan konuk takım Beşiktaş'a sevdiği boş alan bırakmadı ve siyah beyazlılar pozisyon bulamadı. Maçın 15. dakikasında ise Bajic'in jeneriklik vuruşu direkten döndü. Sık sık faullerle kesilen ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

NE OLDUYSA 2. YARI OLDU

İkinci yarıda ise siyah beyazlılar farklı bir kimliğe büründü. 50. dakikada Kartal'ın maestrosu Oğuzhan Özyakup sahne aldı ve Gomez ile girdiği verkaç sonrası klas bir vuruşla Konya ağlarını havalandırdı. Golden sonra iyice rahatlayan Beşiktaş, bir kaç dakika sonra Gomez ile direğe takıldı. 64. dakikada ise Quaresma'nın yerine oyuna giren Olcay'ın asistinde Alman golcü bu kez affetmedi ve Süper Lig'deki 17. golünü Konya ağlarına yolladı. Dalga dalga Torku Konyaspor kalesine Kara Kartal 70. dakikada Gökhan Töre'nin şok golüyle farkı üçe çıkardı. 81. dakikada sahneye çıkan Kerim Frei skoru belirledi: 4-0

Böylece peşpeşe 4. galibiyetini alan Kartal 41 puanla ligin ilk yarısını zirvede tamamladı. Ligde bu sezon 5. yenilgisini alan konuk takım ise ilk yarıyı 26 puanda bitirdi.

Beşiktaş-Torku Konyaspor maçının fotoğrafları

Beşiktaş: 4 - Torku Konyaspor: 0

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Serkan Çınar, Erdinç Sezertam, İsmail Şencan

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Gökhan Töre, Sosa, Gomez

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Mbamba, Ali Çamdalı, Uğur İnceman, Rangelov, Holmen, Bajic

Goller: Dk.50 Oğuzhan, Dk. 64 Gomez, Dk. 69 Gökhan Töre, Dk. 80 Kerim Frei   

ELEKTİRİKLER KESİLDİ

Beşiktaş - Konyaspor maçını 2. dakikasında Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda elektrikler kesildi.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan maçın ilk dakikası tamamlandığı anda stadyumda elektrikler kesildi. Elektrikler gittiği anda tüm taraftarlar cep telefonlarını çıkararak stadyumda görsel bir şölen sundular. Oyuncular da bu sırada soğumamak için kendi aralarında paslaştılar. Alınan bilgiye göre kesinti şehir şebekesindeki sorundan dolayı yaşandı. Kısa süre sonra açılan jenaratörlerden sonra oyun 5 dakika kadar durakladıkran sonra devam etti.

MAÇTAN ÖNCE DE OLDU

Maçtan önce de stadyum aydınlatmaları denenniş ve bu sırada da bir kez elektirik kesintisi yaşanmıştı.

Osmanlı maçından tek değişiklik

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Torku Konyaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Osmanlıspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Osmanlıspor'la yaptığı ve 3-2 kazandığı maçta ilk 11'de görev yapan Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre'ye şans verdi. Tecrübeli teknik adam, diğer 10 oyuncuda ise değişikliğe gitmedi.

Kalede Tolga Zengin'i oynatan Güneş, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu.

Defansın önünde Atiba Hutchinson'a görev veren siyah-beyazlıların teknik adamı, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Gökhan Töre'ye şans tanıdı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Beşiktaş'ta Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Olcay Şahan, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.

Kayserispor - Galatasaray maçının sonucu ve özeti

Gökhan Töre 2 maç sonra ilk 11'de

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, ligde 2 maç sonra karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

Yaşadığı hastalığın etkisiyle son haftalarda daha az süre alan 23 yaşındaki futbolcu, 14. haftadaki Kayserispor maçının ardından ilk kez sahaya ilk 11'de çıktı.

Gökhan Töre, ligde forma giydiği 13 maçta rakip fileleri 2 kez havalandırmayı başarmıştı.

Akhisar Belediyespor - Osmanlıspor maçının sonucu ve özeti

Olcay Şahan yedek kulübesinde oturdu

Beşiktaş'ta Olcay Şahan, Torku Konyaspor karşısında yedek kulübesinde oturdu.

Siyah-beyazlı ekibin bu sezonki tüm lig maçlarında forma giyen ve bunların 14'üne ilk 11'de başlayan 28 yaşındaki futbolcu, 5 karşılaşma aradan sonra yedek kulübesinde forma bekledi.

Olcay Şahan, son olarak Bursaspor'la deplasmanda oynanan ve 1-0 kazanılan müsabakaya yedek kulübesinde başlamış ve son 17 dakikada görev yapmıştı.

Alessandro Florenzi'nin Barcelona'ya attığı gol

Tolga Zengin'e büyük destek

Beşiktaş taraftarı, karşılaşma öncesi kaleci Tolga Zengin'e destekte bulundu.

Taraftarlar, müsabaka öncesi ısınmak için sahaya çıkan siyah-beyazlı ekipte tribüne çağırdı ilk isim tecrübeli kaleci oldu.

Tezahüratlar üzerine tribünlerin önüne kadar giden Tolga Zengin, taraftarların sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi.

Golü attı! Kamerayı tekmeledi ve...

Tribünlerin büyük bölümü doldu

Beşiktaş-Torku Konyaspor maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı tribünlerinin büyük bölümü doldu.

Kale arkalarındaki küçük boşluklar dışında tribünleri dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Bu arada Torku Konyasporlu taraftarlar da statta kendilerine ayrılan yeri doldurdu.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 8. iç saha maçı

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki 8. iç saha maçına Torku Konyaspor karşısında çıktı.

Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle üç sezondur iç saha karşılaşmalarını farklı statlarda oynamak zorunda kalan siyah-beyazlı ekip, geride kalan 7 müsabakada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve bir yenilgi aldı.

Beşiktaş, Başakşehir'deki statta son olarak Akhisar Belediyespor'u konuk etmiş ve rakibine 2-0 yenilerek burada ilk kez sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

 BEŞİKTAŞ 4-0 KONYASPOR 

90':Hakem Serkan Çınar maçı bitiren düdüğünü çalıyor ve Beşiktaş müsabakayı 4-0'lık skorla kazanıyor.

90':Oğuzhan Özyakup'un pasıyla topla buluşan Cenk Tosun ceza yayının hemen sağından şutunu çekiyor ancak top kendi takım arkadaşı Mario Gomez'den geri geliyor.

90':Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.

90':Sağ kanatta topla buluşan Olcay Şahan pasını Mario Gomez'e atıyor. Gomez, ceza sahası içi sağ çaprazında topu kontrol ettikten sonra sert bir şut çekiyor fakat top savunmadan geri geliyor.

90':Sağ kanatta topla buluşan Olcay Şahan pasını Mario Gomez'e atıyor. Gomez, ceza sahası içi sağ çaprazında topu kontrol ettikten sonra sert bir şut çekiyor fakat top savunmadan geri geliyor.

90':Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Cenk Tosun sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat kaleci Serkan Kırıntılı iki hamlede topun sahibi oluyor.

87':Topla birlikte ceza yayının soluna ilerleyen Kerim Frei sert bir şut çekiyor fakat top savunmadan geri geliyor.

85':Sağ kanatta Oğuzhan Özyakup'un pasına hareketlenen Kerim Frei ofsayta yakalanıyor.

85':Ceza yayının bir kaç metre gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Ömer Ali Şahiner geçiyor. Ömer Ali'nin havadan attığı pas hiç bir takım arkadaşıyla buluşmuyor ve top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

84': Baraj mesafesi için hakeme itiraz eden Mario Gomez sarı kart ile cezalandırılıyor.

84':Luiz Rhodolfo, rakibi Ömer Şişmanoğlu'na yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

82':Torku Konyaspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dimitar Rangelov, Ömer Şişmanoğlu'nun yerine oyuna dahil oluyor.

81':Torku Konyaspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dimitar Rangelov, Ömer Şişmanoğlu'nun yerine oyuna dahil oluyor.

80':GOOOLL!! Beşiktaş, Kerim Frei ile maçta durumu 4-0'a getiriyor.Sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa son çizgiye inmeden pasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Kerim Frei yakın mesafeden topun gelişine şutunu çekiyor ve kaleci Serkan Kırıntılı'nın müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluşuyor.

79':Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ali Çamdalı sağ ayağıyla etkisiz bir şut çekiyor ve top kaleci Tolga Zengin'in kontrolünde auta çıkıyor.

79': Sağ kanattan Abdou Traore penaltı noktasına doğru ortasını gönderiyor fakat savunma rahat bir şekilde topu uzaklaştırmayı başarıyor.

75':Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Ömer Ali Şahiner geçiyor. Ömer Ali'nin ön direğe gönderdiği ortasını savunmada Andreas Beck karşılayan isim oluyor.

74':Beşiktaş cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gökhan Töre oyundan alınırken, Kerim Frei oyuna dahil oluyor.

73':Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre ortasını altı pasın hemen önüne doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Olcay Şahan rövaşata vuruşu ile şutunu çekiyor fakat kaleci Serkan Kırıntılı bu şutu kurtarmayı başarıyor.

69':GOOOLL! Beşiktaş, Gökhan Töre'nin golüyle maçta durumu 3-0'a getiriyor.Hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Mario Gomez pasını ceza yayının hemen sağındaki Gökhan Töre'ye atıyor. Gökhan, topu düzelttikten sonra sol ayağıyla çektiği sert şut ağlarla buluşuyor.

68':Gökhan Töre, rakibi Ali Turan'a yaptığı faul sonrasında hakem Serkan Çınar'a aşırı itiraz ettiği için sarı kart ile cezalandırılıyor.

64':GOOOLL!! Beşiktaş, Mario Gomez ile farkı 2'ye çıkarıyor.Olcay Şahan'ın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mario Gomez, sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yapıyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

63':Beşiktaş cephesinde de oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Quaresma'nın yerine Olcay Şahan oyuna dahil oluyor.

61': Beşiktaş cephesinde de oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ricardo Quaresma'nın yerine Olcay Şahan oyuna dahil oluyor.

60':Torku Konyaspor'da oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Rijad Bajic ve Uğur İnceman oyundan alınırken, Abdou Traore ve Selim Ay oyuna dahil oluyor.

60': Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Gökhan Töre topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta çıkıyor.

57': Ricardo Quaresma ile Ali Turan arasında yaşanan sert tartışmalar sonrasında hakem Serkan Çınar bu iki futbolcuyu sarı kart ile cezalandırılıyor.

55': Beşiktaş 2. gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada topa iyi yükselen Mario Gomez kafa vuruşunu yapıyor. Kaleci Serkan Kırıntılı hamlesini yapıyor fakat kaleye yönelen top direğe çarpıp tekrar Serkan'da kalıyor.

53': Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Mehmet Uslu geçiyor. Mehmet'in ceza sahası içerisine gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

50': GOOOLL!! Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un golüyle maçta 1-0 öne geçiyor.

49':Ricardo Quaresma, sağ kanattan ön direğe doğru ortasını yapıyor ancak savunmada Uğur İnceman topu uzaklaştıran isim oluyor.

46': Hakem Serkan Çınar ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.

45':Hakem Serkan Çınar maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eriyor.

45':Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.

43':Beşiktaş yarı sahasında Marc Kibong Mbamba, rakibi Atiba Hutchinson'a faul yapıyor.

40': Ceza sahası dışı sol çaprazında kazanılan serbest vuruş için topun başına Oğuzhan Özyakup geçiyor. Oğuzhan'ın, doğrudan kaleye çektiği sert şut savunmadan sekip ceza sahası içi sol çaprazında Mario Gomez'in önüne düşüyor. O noktada Mario Gomez sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

38': Uğur İnceman, rakibi Jose Sosa'ya arkadan yaptığı sert müdahalenin ardından hakem Serkan Çınar tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

35': Sağ kanatta son çizgide topla buluşan Ricardo Quaresma şık bir hareketle rakibinden sıyrıldıktan sonra ortasını yapıyor fakat top kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

32': Ricardo Quaresma'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Töre, ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor fakat savunma zamanında araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

29': Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ön direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Luiz Rhodolfo kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla auta çıkıyor.

27': Sağ kanatta serbest vuruş için topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan'ın gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırmayı başarıyor.

23':Sol kanatta İsmail Köybaşı'nın pasıyla topla buluşan Ricardo Quaresma ofsayta yakalanıyor.

22':Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın altı pasın içine doğru gönderdiği ortası kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

20': Sağ kanatta Dimitar Rangelov'un, Ricardo Quaresma'ya yaptığı faul sonrasında serbest vuruş için topun başına Gökhan Töre geçiyor. Gökhan'ın ön direğe gönderdiği ortasına iyi yükselen Luiz Rhodolfo kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

18': Defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Rijad Bajic ceza yayının üstünde ofsayta yakalanıyor.

15': Torku Konyaspor gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanatta topla buluşan Ömer Ali Şahiner ön direğe doğru ortasını yapıyor. O noktada Rijad Bajic, topun gelişine sol ayağıyla şık bir vuruş yapıyor ancak top yan kale direğine çarpıp oyun alanını terk ediyor.

13': Jose Sosa'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Andreas Beck yerden sert bir şut çekiyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.

11': Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Mario Gomez topun gelişine sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

10': Sol kanatta top kapma mücadelesinde Gökhan Töre, rakibi Ömer Ali Şahiner'e faul yapıyor.

6':Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Mario Gomez'den aldığı pasla sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını ceza sahası içerisine doğru gönderiyor ancak bu orta doğrudan kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

2':Müsabaka elektriklerin gelmesinin ardından kaldığı yerden devam ediyor.

2': Stadyumda elektrikler kesildi ve şu anda Beşiktaş tribünlerinde cep telefonları çıktı. Harika görüntüler var Fatih Terim Stadyumu'nda.

1': Beşiktaş - Konyaspor maçı başladı.

Günün Önemli Haberleri