Beşiktaş Göztepe maçının golleri ve geniş özeti

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş evinde Göztepe'yi 1-0 yendi. Galibiyet golünü 46. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Bu sonucun ardından Beşiktaş 47 puana yükseldi.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği Göztepe'yi 1-0 yendi.

Galibiyet golünü 46. dakikada kral Burak Yılmaz kaydetti. Adem Ljajic'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, ortasını arka direkte bulunan Burak Yılmaz'a yaptı. Bu ortaya iyi yükselen Burak'ın kafa vuruşu kaleci Beto'nun solundan ağlarla buluştu. Beşiktaş'a devre arasında transfer olan deneyimli oyuncu, siyah-beyazlı formayla Vodafone Park'ta 6. golünü kaydetti. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş 47 puana yükseldi. Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Göztepe ise 27 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ: 1 - 0 :GÖZTEPE

MAÇ BİTTİ! Beşiktaş, kendi sahasında Göztepe'yi Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 mağlup etti.

90 + 3.dk: KRİTİK HAMLE! Göztepe'nin tüm hatlarıyla yüklendiği anda Burak Yılmaz orta alandan bomboş durumda içeri hareketlendi. Ceza alanına girer girmez Ljajic'e doğru gönderdiği pasta Beto çok kritik bir hamleyle topu kontrol etti.

90 + 1. dk: Bu arada maçın sonuna en az 4 dakika ilave edildi.

90.dk: Beşiktaş'ta Shinji Kagawa yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı.

86.dk: Göztepe tehlikeli geldi. Lumor'un ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Karius topu kornere yumrukladı.

85.dk: Göztepe bu bölümde tüm riskleri alarak çok adamla Beşiktaş yarı alanına yerleşti.

84.dk: Göztepe'de Andre Poko yerini Axel Ngando'ya bıraktı.

83.dk: Rakip yarı alandaki etkili paslaşmalar sonrası Kagawa ceza alanı dışından şutunu çekti. Takım arkadaşı Burak'a çarpan top kaleyi bulmadı.

81.dk: Serdar'dan pası alan Alpaslan sağ kanattan ceza alanına girdi ve çaprazdan sert vurdu, kaleci Karius yattı ve topu aldı.

80.dk: Karşılaşmanın son 10 dakikasına siyah-beyazlı ekibin tek farklı üstünlüğüyle giriliyor.

79.dk: Ayağından aştığı top sonrası araya girmek isteyen Quaresma'nın ayağına basan Yasin Öztekin sarı kart gördü.

76.dk: Tüm hatlarıyla kendi yarı alanına çekilen Göztepe, kaptığı toplar sonrası geliştireceği ani ataklarla etkili olmak istiyor.

73.dk: Burak'ın orta alanda Titi'ye yaptığı faul sonrası iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı. Kulübelerin hemen önündeki gerginlikte hakemler ve iki takım teknik direktörlerinin araya girmesiyle gerginlik yatıştı.

70.dk: Maçta son 20 dakika... Beşiktaş'ın tek farklı üstünlüğü sürüyor.

68.dk: Bu anlarda faul düdüklerinin sayısı bir hayli arttı. Buna bağlı olarak tempo da bir nebze düştü.

67.dk: TEHLİKE! Göztepe'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda top Karius'un kontrolünde üstten dışarı gitti.

63.dk: Beşiktaş ön alanda yaptığı baskıyla rakibini atağa çıkarmıyor.

61.dk: Maçta son yarım saate Beşiktaş'ın üstünlüğüyle giriliyor.

60.dk: Göztepe'de Celso Borges yerini Nabil Ghilas'a bıraktı.

59.dk: Ljajic'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde oluşan karambolde Vida topu kaleye yolladı ancak hakem öncesinde Hırvat oyuncunun eliyle topu önüne aldığını belirtti.

58.dk: Yasin'in pasıyla sağ kanattan hareketlenen Gassama'nın ortasında Serdar'ın kafayla kale alanına çevirdiği topu kaleci Karius aldı.

57.dk: Beşiktaşlı taraftarlar 1-0'ın mutluluğunu yaşıyor. Tribünlerde güzel görüntüler var.

55.dk: Sağ kanattan içeri sokulmak isteyen Quaresma, Castro'yla girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Oyun devam etti ancak Quaresma henüz ayağa kalkamadı. 

54.dk: Göztepe'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Wallace Reis kafayı vurdu, top kaleci Karius'un kucağına gitti.

53.dk: Quaresma sağ kanattan yine çok iyi çıktı. Tehlikeli de bir orta kesti ancak Burak'tan önce kaleci Beto topun sahibi oldu bu kez.

51.dk: Beşiktaş görüntü itibariyle üçlü savunmaya döndü. Medel-Vida-Dorukhan üçlüsünün önünde Gökhan ve Lens, beşli orta sahanın kanatları gibi oynuyor.

50.dk: Beşiktaş ikinci yarının ilk düdüğünden bu yana özellikle Quaresma'nın bulunduğu sağ kanattan Göztepe savunmasını zorluyor.

48.dk: Bu arada Burak Yılmaz bu sezon Süper Lig'deki toplam gol sayısını 11'e yükseltti.

46.dk: GOL! Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı! Santra sonrası sağ kanada gönderilen topa Quaresma hareketlendi. Onun nefis ortasına kale alanı içinde Burak Yılmaz aynı güzellikte bir kafa vuruşu yaptı: 1-0

Vodafone Park'ta ikinci yarı başladı!

İlk yarı sona erdi! Takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gidiyor.

45 + 1.dk: Yasin Öztekin'in sağ kanattan içeri çevirdiği topu ön direkte kontrol etmek isteyen Karius, takım arkadaşı Vida'yla çarpışıp kısa süreli bir sakatlık yaşadı ancak oyuna devam edebilecek.

45.dk: İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

43.dk: İlk yarıda son anlara girilirken maça biraz olsun hareket geldi.

42.dk: Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruş sonrası kale alanı içinde yaşanan karambolde Gökhan topu kaleye yollayamadı, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

41.dk: Ani gelişen Göztepe atağında rakiplerinden çok iyi sıyrılan Serdar'ın yerden pasına Poko gelişine vurdu, Gökhan'a çarpan top kaleyi bulmadı.

40.dk: Beşiktaş 5 kişiyle birden atağa çıktı. Rakip ceza alanının hemen önünde topu alan Burak Yılmaz kararsız kalınca savunma topu kaptı.

38.dk: Çok adamla atağa çıkan Göztepe'de Deniz Kadah, ceza alanında boş durumdaki iki arkadaşına doğru pasını çıkardı. Savunmada Vida çok kritik bir hamleyle araya girdi ve tehlikeyi önledi.

36.dk: VAR hakemleri tarafından da incelenen pozisyonda Yasin için kalkan bayrağın doğru olduğu belirlendi. Göztepe'nin golü geçerli değil.

35.dk: YASİN ATTI AMA! Savunma arkasına gönderilen topa Yasin Öztekin hareketlendi. Ceza alanını terk eden Karius'u da çalımlayıp topu boş ağlara yollayan Yasin için pozisyon bittikten sonra ofsayt bayrağı kalktı.

32.dk: Sağ kanattan Serdar Gürler'in ortaladığı topa arka direkte Deniz kafayı vurdu. Kaleci Karius topu iki hamlede kontrol edebildi ancak öncesinde Deniz için ofsayt bayrağı da kalkmıştı.

31.dk: Şu ana dek her iki takım da yalnızca bir kez şut çekerken ikisi de kaleyi bulmayı başaramadı.

30.dk: Maçın üçte birlik dilimi golsüz eşitlikle geçiliyor.

29.dk: Maç oldukça düşük tempoda geçmeye devam ediyor. İki takım da pozisyon üretmekte fazlasıyla zorlanıyor.

26.dk: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Ljajic ceza alanı dışına doğru ortaladı, Quaresma'nın gelişine vurduğu volede top üstten auta gitti.

24.dk: Bu arada maçın hakemi, yardımcısının da uyarısıyla son temasın Göztepeli oyuncudan olduğunu belirtti ve kararını aut olarak değiştirdi. Top Beşiktaş'ta.

21.dk: Bu kez Göztepe savunmasında Titi bir sakatlık yaşıyor. Onun tedavisi için oyun duraklıyor.

17.dk: Beşiktaş savunmada hazırlık pasları yapıyor.

13.dk: Göztepe'nin Serdar'la sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Deniz Kadah kafayı vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı, üstten aut...

9.dk: Göztepe köşe vuruşunu etkili kullanamadı. Bu arada kenarda da Necip oyuna girmek için hazırlık yapıyor.

8.dk: Adriano için sedye çağrıldı. Kenarda da değişiklik hazırlığı var. Beşiktaş'ta birazdan zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşecek.

6.dk: Yasin sol kanattan taşıdığı topu içeri ortaladı, Deniz Kadah'tan önce araya giren savunma topu kornere yolladı.

4.dk: Göztepe şimdi çok adamla rakip yarı alana yerleşmeye çalışıyor.

2.dk: Beşiktaş santradan bu yana top çeviriyor. Göztepe rakibini geride bekliyor.

İlk düdük çaldı ve maç başladı!

İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Medel, Vida, Adriano, Atiba, Dorukhan, Ljajic, Kagawa, Quaresma, Burak Yılmaz

GÖZTEPE: Beto, Gassama, Reis, Titi, Lumor, Poko, Borges, Castro, Serdar, Yasin, Deniz

Günün Önemli Haberleri