Basında transfer iddiaları (23 Haziran 2014)3
Malaga'dan Amrabat'a 3 milyon euro
Geçen sezon yabancı kontenjanı sorunu yüzünden Faslı yıldız Nordin Amrabat'ı İspanyol ekibi Malaga'ya kiralık gönderen Galatasaray'da konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.
İspanya'da sergilediği performansıyla dikkatleri üzerine çeken ve göze giren genç kanat oyuncusu, başta kiralık oynadığı kuüp olmak üzere Avrupa'da birçok ekibin transfer listesine girdi. Hatta son olarak Malaga, Amrabat'a resmen talip oldu. Tek seferde ödenmek üzere Sarı-Kırmızılılara, bonservis bedeli olarak 3 milyon euro önerdi.Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, takımdaki geleceği belirsizliğini koruyan Fas asıllı Hollandalı futbolcuyu satmama kararı aldı.
Hiç düşünmeden geri çevirdi
Geçen sezon yarım dönem La Liga'da Malaga forması giyen genç orta saha oyuncusu Bugün'e yaptığı açıklamada, "Sezon sonunda Galatasaray'a döneceğim. Benim kulübüm Galatasaray. Başkan ve teknik direktörle konuştum, sezon sonu döneceğimi söylediler. Benim tek arzum Galatasaray'da devam etmek" demişti.
Malaga'nın yaptığı öneri Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a da iletildi. Fakat Başkan Ünal Aysal, hiç düşünmeden bu teklifi geri çevirdi. Son yapılan yönetim toplantısında da Ambarabat'ın takımda kalmasından yana karar alındı. Aysal’ın yöneticilere “Takımda kalmasını istiyorum” dediği öğrenildi. Alınan bu kararlarda Nordin Amrabat'ın altı aylık süre içerisinde Malaga'da başarılı bir performans göstermiş olması yatıyor. Bilindiği gibi Faslı futbolcu, 2 sezon önce Kayserispor'dan 8 milyon euro karşılığında transfer edilmişti.
(Bugün)