Basında günün transfer bombaları
Yeni gözde Lewandowski -MİLLİYET
Aykut Kocaman’ın, Polonya’da geçtiğimiz sezonun gol kralı olan ve yılın en iyi oyuncusu seçilen genç yıldızla bir araya geldiği öğrenildi
Sportif Direktörü Aykut Kocaman, Sırp oyuncu Krasiç’in ardından Polonya Milli Takımı’nda bulunan genç forvet Robert Lewandowski ile görüştü.
Lech Poznan kulübünde forma giyen 22 yaşındaki oyuncu ile bir araya gelen Kocaman’ın, ülkesinde gol kralı olan ve Borussia Dortmund ve Blackburn Rovers gibi takımların da transfer listesinde bulunan Lewandowski’ye resmi teklif yaptığı bildirildi.
Avrupa’da geleceğin yıldızları arasında gösterilen Lewandowski için Polonya Milli Takım kampına giden Aykut Kocaman, bu oyuncuyu hem yakından izledi, hem de pazarlık masasına oturdu. Yeni sezonda kadrosuna en az iki yabancı oyuncu katacak olan Fenerbahçe’nin, genç futbolcuda ısrarcı olduğu, güçlü fiziği ve son vuruşlardaki becerisi ile dikkat çeken Lewandowski’yi renklerine bağlamanın yollarını aradığı belirlendi.
Bonservisi 4.5 milyon euro olan ve bu sezon 39 maçta 21 gol atan Lewandowski, Polonya’da 2010 yılının en iyi oyuncusu seçildi.