Arda Turan'dan öğrencilere ders

Galatasaraylı Arda Turan, Hürriyet, Trafik Haftası nedeniyle öğrencilerle bir araya geldi..

Galatasaraylı Arda Turan, Beşiktaş'ın genç oyuncusu Muhammet Demirci ve Fenerbahçe A2 takımı oyuncuları Doğukan Genç ve Serhat Hürriyet, Trafik Haftası nedeniyle öğrencilerle bir araya geldi..


Ulaştırma Bakanlığının koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde ve TÜVTURK'ün desteğiyle hayata geçirilen ''Trafikte Sorumluluk Hareketi'' kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü Topkapı Trafik Eğitim Parkı'nda ilköğretim öğrencileriyle bir araya gelen futbolcular, öğrencilere trafikte nasıl davranmaları gerektiğini anlattı.

Etkinliğe işi nedeniyle 1.5 saat geç katılan Arda, yaptığı konuşmada, öğrencilerden karşıdan karşıya geçerken ışıkları kontrol etmelerini, arabada arka koltuğa oturup, emniyet kemeri bağlamalarını, anne ve babalarını alkollü araç kullanmaları konusunda uyarmalarını, trafikte kurallara uymalarını isteyerek, ''Hata yaparsanız, hayatınıza mal olabilir. Sizler çok değerlisiniz'' dedi.

Arda, daha sonra görüşü bozan özel gözlükle minyatür kaleye 5 şut atarken, atışlarının 3'ü gol oldu. Ünlü futbolcu, Trafik Eğitim Parkı'nı gezerek, yetkililerden verilen eğitimle ilgili bilgi aldı. Arda, akülü arabayı da kullanarak, özel parkurda kısa bir tur attı.

Arda'ya büyük ilgi gösteren öğrenciler, milli futbolcudan imza almak için birbirleriyle yarıştı. Arda öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Arda, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik haftasında çocuklara yardımcı olmaya geldiğini belirterek, ''Bu kurallar çok önemli. Bir hata insanın hayatına mal oluyor. Güzel bir gün oldu'' dedi.

-MUHAMMET, DOĞUKAN VE SERHAT ÖĞRENCİLERLE SOHBET ETTİ-
Etkinliğe zamanında gelen Muhammet, Doğukan ve Serhat, öğrencilerle sohbet etti.
Sunucunun ''Siz bu futbolcuları tanıyor musunuz?'' sorusuna öğrencilerin ''Hayır'' diye yanıt vermesi üzerine genç oyuncular, nerede oynadıklarını ve futbola nasıl başladıklarını anlattı.

Genç oyuncular, sohbette öğrencilerden trafik kurallarına uymalarını istedi.

Muhammet, antrenmana gidip gelirken trafik kurallarına uyup, uymadığı sorusu üzerine, ''Metrobüsle antrenmanlara gidip, geldiğim için trafikte sorunum yok'' dedi.

Bir öğrencinin ''Neden Barcelona'da kalmadın?'' sorusu üzerine Muhammet, ''Barcelona'da antrenmanlara katıldım. Beni tek istediler. 11 yaşındaydım, büyüklerim tek kalmamın uygun olmadığını düşündüler. Ben de Beşiktaş'a döndüm, profesyonel oldum. Burada çok mutluyum'' diye konuştu.

Muhammet, Doğukan, Serhat öğrencilerle fotoğraf çektirip, bol bol imza dağıttılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürü Mehmet Necip Ertaş, genç oyunculara plaket verdi. Genç oyuncular ve öğrencilerin bir bölümü tesisten ayrıldıktan sonra Arda etkinliğe katıldı.

Günün Önemli Haberleri