ARDA TURAN KİMDİR?

ARDA TURAN (D. 30 OCAK 1987, İSTANBUL) BARCELONA'DA FORMA GİYEN TÜRK FUTBOLCU. KARİYERİ FUTBOLA 8 YAŞINDA, ALTINTEPSİ MAKELSPOR'DA BAŞLAYAN ARDA TURAN, 2000 YILINDA 11 YAŞINDA GALATASARAY ALTYAPISINA KAYDOLDU. 2005 YILINDA A TAKIMA YÜKSELEN ARDA TURAN, 2006 YILINDA TECRÜBE KAZANMASI İ&CCEDİL;İN MANİSASPOR’A KİRALIK OLARAK VERİLDİ. MANİSA’DA GE&CCEDİL;İRDİĞİ YARIM SEZONDA GÖZ DOLDURAN ARDA, 2006-2007 SEZONU BAŞINDA GALATASARAY’A DÖNDÜ. GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ 3. ÖN ELEME TURUNDA MLADA BOLESLAV KARŞISINDAKİ İLK MA&CCEDİL;INDA İKİ GOL, BİR ASİSTLE OYNAYARAK DİKKAT &CCEDİL;EKTİ. GALATASARAY'LA O YIL ŞAMPİYONLUK...

Arda Turan (d. 30 Ocak 1987, İstanbul) Barcelona'da forma giyen Türk futbolcu.

Kariyeri

Futbola 8 yaşında, Altıntepsi Makelspor'da başlayan Arda Turan, 2000 yılında 11 yaşında Galatasaray altyapısına kaydoldu. 2005 yılında A takıma yükselen Arda Turan, 2006 yılında tecrübe kazanması için Manisaspor’a kiralık olarak verildi. Manisa’da geçirdiği yarım sezonda göz dolduran Arda, 2006-2007 sezonu başında Galatasaray’a döndü.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Mlada Boleslav karşısındaki ilk maçında iki gol, bir asistle oynayarak dikkat çekti. Galatasaray'la o yıl şampiyonluk kazanamasa da takımın en çok dikkat çeken oyuncusu oldu.

2007-2008 sezonunda Karl-Heinz Feldkamp’ın da kadrosunda kendine yer bulan Arda, ilk 11'in değişmez isimlerinden oldu. Sezonun 33. haftasında oynanan Sivasspor maçında kariyerinin ilk hat-trick başarısını göstererek takımın sahadan 5-3 galip ayrılmasında önemli rol oynadı. Sezon sonunda Galatasaray'la kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı.

2008-2009 sezonunda 22 yaşındayken Galatasaray kaptanlığına getirildi ve kendisine 10 numaralı forma verildi. Yaklaşık 2 sezon takım kaptanlığını sürdürdü.

Arda Turan, 2011 Ağustos ayında Atlético Madrid'e transfer oldu ve İspanyol kulübüyle 4 yıllık sözleşme imzaladı. Atlético Madrid'de oynadığı sezonlarda birer La Liga, UEFA Süper Kupası, İspanya Kral Kupası, İspanya Süper Kupası ile 1 UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşarken, 2014 yılında, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde attığı gol ile takımının finale yükselmesinde etkin rol oynadı. Ancak final maçında sakatlığı nedeniyle oynayamadı.

Atlético Madrid'de 4 yıl top koşturan Arda Turan 2015 yazında Barcelona ile anlaşarak bu kulübe transfer oldu. Ancak kulübün transfer yasağı nedeniyle 6 ay bu kulüpte forma giyemedi. Sadece Türkiye ile resmi maçlara çıkabildi.

Kankasının yanına gidecek deniyordu! Arda Turan'la ilgili çarpıcı açıklama Arda Turan’dan çarpıcı açıklama! ‘Futbol oynamaya...’ Arda Turan Başakşehir kamp kadrosunda yok Galatasaray'da Arda Turan defteri kapandı Arda Turan Galatasaray'da kriz çıkardı