Almanya: 2 - Cezayir: 1 (Dünya Kupası 2014)

Almanya ile tarihinde ilk kez gruptan çıkma başarısı gösteren Cezayir, kozlarını 2. turda paylaştı.

Dünya Kupası 2. tur maçında Cezayir ile karşılaşan Almanya, beklenenden daha çok zorlandığı mücadeleyi uzatmada kazandı, çeyrek finalde Fransa'nın karşısına çıktı.. 

ALMANYA-CEZAYİR MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI 
 
2014 Dünya Kupası G Grubu'nu zirvede tamamlayan Almanya ile tarihinde ilk kez gruptan çıkma başarısı gösteren Cezayir, kozlarını 2. turda paylaştı.

Almanya-Cezayir karşılaşması, 1982 FIFA Dünya Kupası'nda taraflar arasında yaşanan ikinci tura yükselme gerginliği nedeniyle bir rövanş havasında geçti. 
 
Dünya Kupası Son 16 Turu'nda Almanya, 90 dakikası 0-0 tamamlanan maçta oldukça zorlandığı Cezayir'i 2-1 mağlup ederek adını Çeyrek Final'e yazdırdı.

Almanya'ya galibiyeti getiren golleri 92. dakikada Andre Schürrle ve 119. dakikada Mesut Özil kaydetti. Cezayir'in tek golü ise Abdelmoumene Djabou'dan 120+1'de geldi.

Cezayir'i saf dışı bırakan Almanya, Çeyrek Final'de Fransa ile eşleşti. Almanya ve Fransa arasında oynanacak Çeyrek Final maçı 4 Temmuz'da.
 
 

GOL 92.DK (SCHÜRRLE): Sol kanattan ilerleyen Müller, Feghouli'ye rağmen yerden ön direğe ortasını kesti. Schürrle ayağını uzatıp Mbolhi'yi avlamayı başardı: 1-0 Schürrle bu golle son 5 resmi milli maçta 5. golüne imza atmış oldu. Golü erken bulan Almanya oyunun kontrolünü elinde tutarak rakibine gol şansı tanımadı ve ilk uzatma devresi Almanya'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci uzatma dakikasında da etkli olan Almanya bu kez Mesut Özil ile golü buldu. 119. dakikada sahneye çıkan Mesut takımını 2-0 öne geçirdi.

GOL 119.DK (MESUT ÖZİL): Sağ çaprazdan ceza alanına giren Schürrle, Mesut'a pasını verdi. Mesut, müsait pozisyondaki Schürrle'ye yeniden pasını verdi. Schürrle'nin boş kaleye vuruşunu Belkalem çizgiden çıkardı. Boşta kalan topu Mesut ağlarla buluşturmayı başardı: 2-0

Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken Cezayir'de sahne alan Djabou maçta son sözü söyleyen isim oldu.

120.DK (DJABOU): Sağ kanattan ilerleyen Feghouli, kale ağzına ortayı yaptı. Uçarak kafayı vuran Djabou, golü attı: 2-1 
 
Almanya: 2 - Cezayir: 1

Stat: Estadio Beira-Rio

Hakemler: Sandro Ricci, Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (Brezilya)

Almanya: Neuer, Mustafi, Mertesacker, Boateng, Höwedes, Lahm, Schweinsteiger, Mesut Özil, Kroos, Götze, Müller

Cezayir: Mbolhi, Ghoulam, Belkalem, Halliche, Lacen, Feghouli, Slimani, Soudani, Taider, Mandi, Mostefa

Gol: Dk. 92 Schürrle (Almanya)  

DÜNYA KUPASI VİDEOLARI-TIKLA İZLE 

 
 

Günün Önemli Haberleri