Aileler daha fazla gündüz maçı istiyor

Yıldırım Demirören ve Suat Kılıç'ın gündeme getirdiği gündüz maçlarına ilgi artıyor. Aileler daha fazla gündüz maçı istiyor.

Büyük takımların maçlarını gündüz oynaması, yayıncı kuruluş nedeniyle nadir gerçekleşiyordu. Ankara'da gün ışığında oynanan Galatasaray karşılaşması en çok ailecek bu keyfi yaşamak isteyenlerin işine geldi.  
 
Geçen hafta Galatasaray'ın Juventus ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçı kar yağışı nedeniyle bir gün sonraya ertelenmişti. Sarı-Kırmızılıların, Gençlerbirliği ile cumartesi 19.00'da yapacağı lig müsabakası da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından pazar günü saat 15.00'e alınmıştı.

Zaman si'nin haberine göre; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın gündeme getirdiği gündüz maçlarına TFF Başkanı Yıldırım Demirören de sıcak bakmıştı. Demirören, "Kulüplerimizden rica ediyorum, maçlar gündüz oynansın. Gece oynandıkça işin içine içkiye kadar her şey giriyor ve seyirci daha agresif oluyor. Bunlar da futbolun güzelliklerini bozuyor." ifadelerini kullanmıştı.

SOĞUK, GÜNDÜZ MAÇLARINI CAZİP KILIYOR

Geçen hafta F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın karşılaşmalarını izlemeye giden futbolseverlere maçların gece mi, gündüz mü oynanmasını tercih ettiklerini sorduk. Futbolseverler, gün ışığında oynanan karşılaşmaları aileleri ve çocuklarının güvenliği açısından istediklerini söyledi. G.Saray'ın Ankara'da pazar günü gündüz oynaması çocukları ile müsabakayı izlemeye gelenleri mutlu etti. Kışın havanın soğuk olması da gündüz maçlarını cazip hale getiriyor.

Bedir ailesi, Galatasaray'ı görmek için stada çocukları Muhammed'i alarak gelmiş. Aile, çocuklar için gündüz maçının daha iyi olduğunu söylüyor. Gerekçelerini de şöyle sıralıyor: "Öncelikle daha güvenli. Trafik olmuyor. Kışın gündüz maçı daha güzel." Muhammed'in annesi de "Gündüzü tercih ederiz. Bütün maçlar gündüz olursa kadınlar ve aileler daha çok rağbet gösterir." diyor. İhsan Özkılıç ise ilk kez maça geldiğini belirtiyor ve "Çocuklarım için geldim. Gündüz olması da bir diğer tercihimdi. Kavgalar gece oluyor ve gündüz daha güvenli." ifadesini kullanıyor. Metin Darçın da çocuğunu maça getirenlerden. Karşılaşmanın gündüz oynanmasından memnun. Hafta sonu olması ve maçın uygun bir zaman dilimine alınması geliş nedeni olmuş. Onların da önceliği güvenlik. Darcın'ın oğlu ise gün ışığında futbolcuları daha iyi gördüğünü belirtiyor.

"AİLEVİ SEBEPLERDEN GÜNDÜZ MAÇINDA YARAR VAR"

Sadece kadın ve çocukların izlediği Fenerbahçe-Akhisar ve Kasımpaşa-Beşiktaş maçlarını izlemeye gelen taraftarlar da hafta sonu gündüz maçlarını tercih edeceklerini belirtiyor. İzmit'ten Fenerbahçe'yi izlemeye gelen Saliha Şengül, iş çıkışı maça geldiğini vurgulayarak "Hafta sonu maçları gündüz daha iyi olur. Aileler birlikte eğlenme şansı bulur." şeklinde düşüncesini aktarıyor. Ümmügülsüm Hanım da gece maçlarında çocukları bırakacak kimse bulamadığını, gündüz olması halinde ailecek maça gelebileceklerini yetkililere duyurmak istiyor. Ayrıca kışın havaların soğukluğu, ulaşım probleminin de gündüz maçını cazip hale getirdiğini hatırlatıyor.

Çocuğunu komşuya bırakıp maça geldiğini söyleyen Fatma Kaygı Hanım da "Ailevî sebeplerden dolayı maçların gündüz oynanmasında yarar var." diyor. Tuba Erinç de gündüz oynanan maçlarda insanların gönül rahatlığıyla maça gelebileceğine değiniyor. Hissiyatını ise şöyle seslendiriyor: "Aileleri tribüne çekmek istiyorsanız kadın ve çocuklar için gündüz seçeneği iyi bir alternatif. Ulaşım ve güvenlik açısından da gündüz iyi olur." Genel olarak kadın ve çocuk taraftarlar, gece maçlarındaki en büyük kaygının güvenlik olduğunun altını çiziyor.

Kasımpaşa-Beşiktaş maçını takip eden Bahadır Bey de tribünlerin genel hissiyatını şöyle aktarıyor: "Maçlar gündüz oynanırsa yaşı küçük taraftarlar ailelerinden daha kolay izin alabilir. Gündüz maçları çocukları tribüne çeker. Güvenlik sorunu daha az olur. Enerji tasarrufu açısından da gündüz oynanmalı."

Günün Önemli Haberleri