64'lük sporcunun hedefi dünya rekoru

Masterler Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan eski milli sporcu Salih Suvar (64), Dünya Master Oyunları'na hazırlanıyor.

Türk halterinin dünyaya duyurulmasına katkı sağlayan önemli sporcular arasında yer alan ve son olarak Masterler Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan eski milli sporcu Salih Suvar (64), Dünya Master Oyunları'na hazırlanıyor.

Haftanın 4 günü, günde yaklaşık 16 ton ağırlık kaldırarak çalışmalarını aralıksız sürdüren Suvar'ın hedefi rekorlar listesine adını altın harflerle yazdırabilmek.

Suvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda başladığı halter sporunda çok çalışarak kendini geliştirdiğini ve önemli başarılara imza attığını söyledi.

Bu süreçte bir çok şampiyonaya katıldığını ve dereceler elde ettiğini anlatan Suvar, Bulgaristan'da katıldığı ilk uluslararası mübabakada Balkan ikinciliği, bir sene sonra yine aynımüsabakada 67,5 kiloda Balkan şampiyonluğunu kazandığını ifade etti.

Daha sonra 1971 yılında İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 67,5 kiloda altın madalyakazandığını hatırlatan Suvar, 1972 Münih Olimpiyatları'nda ise sakatlığı nedeniyle yarışamadığını kaydetti.

Suvar, Almanya'da yaşadığını ve 1982 yılında spor hayatını noktaladığını anlatarak, çoksevdiği halter sporundan bir türlü kopamadığını aktardı.

Masterler kategorisinde çeşitli müsabakalara katıldığını ve spor hayatını başarıylasürdürdüğünü dile getiren Suvar, "Bu kategoride 2001 yılında yapılan ve ilk defa katıldığım Çekoslovakya'daki Masterler Avrupa Şampiyonası'nda kategorimde altın madalya kazandım. Aynı yıl Yunanistan'da gerçekleştirilen müsabakada ise dünya şapiyonu oldum" dedi.

Çok sayıda başarısının bulunduğunu, son olarak Türkiye'nin ev sahipliğinde Kuşadası'nda yapılan Masterler Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını anımsatan Suvar, şunları söyledi:

"Türkiye'ye madalyalar kazandırdığım için çok mutluyum. Şuanda ağustos ayında İtalya'da yapılacak olan Dünya Master Oyunları'na hazırlanıyorum. Haftanın 4 günü antrenman yapıyorum. Günde yaklaşık 16 ton ağırlık kaldırarak çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Rekor koparmada 92,5 kilogram, silkmede 115 kilogram, toplamda ise 207,5 kilogram. Hedefimkoparmada, silkmede ve toplamda dünya rekorunu kırmak. Bunu başarabilecek kapasitedeyim. Zaten antrenmanda bunun 10-15 kilogram üzerine çıkıyorum. Ayrıca masterler rekorlar listesinde hiç bir Türk sporcusu isminin olmaması beni çok üzüyor. Allah'ın izniyle rekor yapıp oraya bir Türk ismi yazdırmak istiyorum. Başka da birşey istemiyorum. Türk bayrağını başka milletlerin önünde bütün dünya önünde şeref direğine çektirip İstiklal Marşımızı söylettirmekten başka hiçbir arzum yok."

Suvar, bugüne kadar hiç kimseden yardım almadığını, tüm müsübakalara kendi imkanlarıyla hazırlandığını ve gittiğini anlatarak, sponsora ihtiyacı olduğunu, bu konuda destek beklediğini de ifade etti.

Gençlere spora yönelmesi konusunda tavsiyelerde bulunan Suvar, "64 yaşındayım gençlere örnek olmam, benim sayemde spora başlamaları beni çok mutlu eder. Çünkü sporun iyisi kötüsü olmaz" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri