600. maçı mutlu sonla bitirdi

İngiltere'nin dev kulübü Arsenal'ı 1996 yılından bu yana çalıştıran Fransız menajer Arsene Wenger 600. maçını mutlu bitirdi.

İngiltere'nin dev kulübü Arsenal'ı 1996 yılından bu yana çalıştıran Fransız menajer Arsene Wenger, Londra ekibiyle çıktığı 600. lig maçından galibiyetle ayrıldı.

Sezon başında Cesc Fabregas ve Samir Nasri'nin takımdan ayrılmasıyla büyük güç kaybı yaşayan, Manchester United'a 8-2 yenilerek tarihinin en farklı mağlubiyetlerinden birini alan Arsenal, West Bromwich Albion karşısındaki 3-2'lik galibiyetin ardından ligi üçüncü sırada bitirdi ve gelecek sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde etti.

-Robin van Persie, ödüllerin hakkını verdi-

Profesyonel Futbolcular Birliği ve Futbol Yazarları Birliği tarafından bu sezon ''yılın futbolcusu'' ödülüne layık görülen Arsenal'ın Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, attığı 30 golle ligin gol kralı oldu.

Bu futbolcuyu 27 golle Wayne Rooney (Manchester United), 23 golle Sergio Agüero (Manchester City), 17 golle Yakubu Aiyegbeni (Blackburn Rovers), Clint Dempsey (Fulham) ve Emmanuel Adebayor (Tottenham Hotspur), 16 golle Demba Ba (Newcastle United) ve 15 golle de Grant Holt (Norwich City) izledi.

Günün Önemli Haberleri