2010 Dünya Kupası'nda dünün özeti

Dünya Kupası'nda dün 4 takım karşılaştı. Bir üst tura çıkan takımların belirlendiği maçların sonuçları şöyle oluştu...

URUGUAY 1-0 MEKSİKA

2010 Dünya Kupası A Grubu'nda son maçlara 4'er puanla ilk iki sırada giren Uruguay ile Meksika Rustenburg kentindeki 44 bin seyirci kapasiteli Royal Bafokeng Stadı'nda karşı karşıya geldiler.

Bebaberliğin Uruguay'ı lider, Meksika'yı ikinci olarak gruptan çıkaracağı maçta, bir takımın galibiyeti halinde ise Fransa-Güney Afrika maçından çıkacak skor ikinci takımı belirleyecekti.

-LUGANO VE DOS SANTOS 11'DE-
Uruguay'da Fenerbahçeli Diego Lugano, kaptan olarak 11'de sahaya çıktı ve 90 dakika forma giydi. Geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Meksikalı Giovani Dos Santos da 11'de maça başladı ve 90 dakika sahada kaldı.

-URUGUAY LİDER, MEKSİKA 2. OLARAK ÇIKTI-
Meksika'nın grup liderliğini düşünerek galip gelmek için hamleler yaptığı karşılaşmanın 43. dakikasında sağ kanattan Cavani'nin ceza sahasına yaptığı ortayı arka direkte boş durumda olan Suarez kafayla ağlara gönderdi ve Uruguay'ı öne geçirdi. yakaladığı skor avantajını maç sonuna kadar koruyan Uruguay, puanını 7 yapıp lider olarak son 16 takım arasına yükselirken, 4 puanda kalan Meksika, Fransa'yı 2-1 yenen Güney Afrika'yı averajla geride bırakarak ikinci olarak gruptan çıktı.

FRANSA 1-2 GÜNEY AFRİKA[page_end]

2010 Dünya Kupası A Grubu son maçında ev sahibi Güney Afrika, Fransa'yı 2-1 mağlup etti ancak averajla Meksika'nın gerisinde kalarak turnuvaya veda etti.

 Bloemfontein kentindeki 44 bin seyirci kapasiteli Free State stadyumu'nda oynanan ve ilk yarısı da Güney Afrika'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sona eren mücadelede ev sahibi takımın golleri 20. dakikada Khumalo ve 37. dakikada Mphela'dan gelirken, Fransa'nın tek golü 70. dakikada oyuna ikinci yarıda dahil olan Malouda'dan geldi.

Fransa'da Yoan Gourcuff 26. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.  

Bu sonucun ardından Güney Afrika puanını 4'e yükseltti ancak grubu, averajla gerisinde kaldığı Meksika'nın ardından 3. sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti. Afrika'da büyük bir hayal kırıklığı yaratan Fransa ise 1 puan ve yalnızca attığı 1 golle evine erken döndü.  

LLORIS'İN BÜYÜK HATASI VE GOL..
Güney Afrika güçlü rakibi karşısında öne geçtiği golü 20. dakikada buldu. Sağ kanattan kullanılan kornerde, penaltı noktasına doğru kullanılan atışta, kaleci Lloris hatalı bir çıkış yaptı. Kaleciyi geçen topa Khumalo uçarak kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 0-1.

MPHELA TUR UMUDUNU GETİRDİ AMA...
Güney Afrika'nın golcü oyuncusu Mphela takımının ikinci golünü atan isim oldu. 37. dakikada sağ kanattan gelişen atakt, ceza sahası içine yerden sert bir orta geldi. Kaleci Lloris'i geçen topu Abidal de uzaklaştıramadı, boşta kalan topu Mphela yakın mesafeden kaleye gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı. 0-2. 

FRANSA PARAMPARÇA...
Turnuvanın en çok konuşulan takımlarından olan Fransa, iç karışıklıkları nedeniyle turnuvaya erken veda etti. Anelka'nın, Domenech ile yaşadığı sorunların patlaması ardından da kaptan Evra'nın, Anelka'yı destekleyici tuttumu, Fransa'da işleri içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Domenech'in yetersizliği bir kez daha açık bir şekilde görüldü ve bu Fransa'ya pahalıya patladı.

GÜNEY KORE 2-2 NİJERYA[page_end]

2010 Dünya Kupası B Grubu'nda son maçlara 3 puanla ikinci sırada giren Güney Kore ve puansız son sırada giren Nijerya Durban kentindeki 69 bin seyirci kapasiteli Moses Mabhida Stadı'nda karşı karşıya geldiler.

-UCHE ÖNCE ATTI, SONRA DİREĞE TAKILDI-
Hızlı başlayan maçta Nijerya öne geçen taraf oldu. 12. dakikada Odiah'ın sağ kanatta iki rakibinden kurtulup hazırladığı pozisyonu Uche golle sonuçlandırdı . 36. dakikada ise Nijerya Uche ile ikinci gole çok yaklaştı. İlk golü atan oyuncunun ceza yayı gerisinden yaptığı sert vuruşta kaleciyi geçen top yan direkten geri döndü.

-GÜNEY KORE DURAN TOPLARLA ÖNE GEÇTİ-
38. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşta arka direğe yapılan ortayı Lee Jung Soo'nun ağlara göndermesiyle beraberlik golünü bulan Güney Kore, ikinci yarının hemen başında yine duran toptan öne geçti. 49. dakikada sol çaprazda kazanılan frkikte Park Chu Young, uzak köşeden topu ağlara gönderdi.

-AIYEGBENI ZORU BAŞARDI, PENALTIDAN BERABERLİK GELDİ-
Beraberlik golü için bastıran Nijerya, 66. dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Ayila'nın yerden ortasında kaleciyi geçen topu, Aiyegbeni altıpas içinde boş kale yerine yandan auta gönderdi.
Oyuna 65. dakikada giren Kim Nam İl'in Obasi'ye yaptığı faul sonrası kazanılan penaltıyı 69. dakikada Aiyegbeni, kaleciyi terse yatırarak skora dengeyi getirdi.

-GÜNEY KORE, URUGUAY'IN RAKİBİ OLDU-
Nijerya ile 2-2 berabere kalan ve puanını 4 yapan Güney Kore, Yunanistan'ı 2-0 yenen ve 9 puanla grup lideri olan Arjantin'in ardından B Grubu'ndan ikinci tura yükselen ikinci takım oldu. Güney Kore, A Grubu'nu lider olarak tamamlayan Uruguay ile ile çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek.

ARJANTİN 2-0 YUNANİSTAN[page_end]


2010 Dünya Kupası B Grubu 'nda son maçlar oynandı ve Arjantin grubu lider tamamlarken, Yunanistan turnuvaya veda etti.

Grup lideri Arjantin ile Yunanistan arasındaki Polokwane kentindeki 45 bin seyirci kapasiteli Peter Mokaba stadyumundaki mücadele Tangocular mücadeleden 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Arjantin'in gollerini 77. dakikada Martin Demichelis ve 89. dakikada Martin Palermo kaydetti. 3. maçından da galibiyetle ayrılan Arjantin, 9 puan ve yenilgisiz grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Meksika ile eşleşti. Mücadeleyi 39 bin 891 biletli taraftar takip ederken, maç sonunda Maradona büyük bir coşku yaşadı.

-ARJANTİN LİDER, YUNANİSTAN ÜÇÜNCÜ-
İlk iki maçında Nijerya'yı 1-0 ve Güney Kore'yi 4-1 yenen Güney Amerika takımı, Yunanistan’ı da 2 golle devirip grubu ilk sırada bitirdi.

Gruptaki ilk maçında Güney Kore'ye 2-0 yenilen Yunanistan, dünya kupaları tarihindeki ilk galibiyetini, Nijerya ile oynadığı ikinci maçta, rakibini 2-1 yenerek elde etmişti. İlk maçta olduğu gibi ikinci maçta da fazla göz dolduramayan Yunanistan, gruptaki son maçında da defansif bir futbol sergileyip sahadan yenik ayrıldı, ilkleri yaşadığı turnuvaya ilk turda veda etti.

Günün Önemli Haberleri