FENERBAHÇE

Fenerbahçe Ajax maçının sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe deplasmanda Ajax ile golsüz berabere kaldı. 5 puana yükselen sarı-lacivertliler tur şansını sürdürdü.

Fenerbahçe Ajax maçının sonucu ve özeti

Molde'nin sürpriz yaparak zirvede gruptan çıktığı UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Fenerbahçe, zorlu Ajax deplasmanından 1 puan çıkarttı! Sarı lacivertli takım ikinci yarıda önemli fırsatları harcadığı Amsterdam Arena'da golü bulamasa da grupta 5 puana yükseldi, ikinci sırada yola devam etti...  

UEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında , temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda Ajax'la 0-0 berabere kaldı.  

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Rakibin ofansif oyuncularını iyi kitleyen Fenerbahçe önemli bir fırsata izin vermedi.

İlk yarının en önemli pozisyonunda 45. dakikada sol taraftan aldığı topla Fenerbahçe ceza alanına giren Fischer, bir anda kaleci Volkan Demirel'le karşı karşıya kaldı. Fischer'in vuruşunda Volkan Demirel topa iki hamlede sahip oldu. Bu arada Hollanda ekibinin genç yıldızı El Ghazi, 32. dakikada sakatlanarak yerini Schöne'ye bıraktı.

NET GOLLER KAÇIRDIK
İkinci yarıda rakibi iyi kilitleyen temsilcimiz, Ajax forvetlerine şans tanımadı. Hücumda ise oldukça etkisiz bir görüntü sarı lacivertliler net pozisyonlar bulamadı.

75'ten sonra Volkan Şen ile Fernandao ile inanılmaz goller kaçıran Kanarya galibiyeti kaçırdı.

GRUPTA SON DURUM
Bu skorun ardından 5 puana çıkan Fenerbahçe ikinci sıradaki yerini korudu. Ajax ise 3 puanla 3. sırada yer aldı.

Molde ise deplasmanda Celtic'i 2-1 yenerek 10 puanla gruptan çıkmayı garantiledi. İskoç ekibi ise 2 puanda kaldı. 

Ajax: 0 - Fenerbahçe: 0 

Stat: Arena

Hakemler: Liran Liany, David Elias Biton, Oren Borneshtain (İsrail)

Ajax: Cillessen, Viergever, Riedewald, Veltman, Tete, Gudelj, Bazoer, Klaassen, Fischer, Milik, El Ghazi (Dk. 32 Schöne)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Diego, Nani, Alper Potuk, Van Persie  

Fenerbahçe Ajax

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında Hollanda temsilcisi Ajax'la deplasmanda oynadıkları maçta takımında tek değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, Amsterdam Arena'da oynanan karşılaşmada takımını, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Osmanlıspor maçına kıyasla ilk 11'de bir değişiklik yaparak sahaya sürdü. Pereira, sakat olan Lazar Markovic'in yokluğunda ilk 11'de Luis Nani'yi oynattı. Portekizli teknik adam sakatlıkları süren Markovic, Abdoulaye Ba ve dizinden operasyon geçiren Caner Erkin'in yanı sıra son antrenmanda sakatlanan Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro'yu Ajax maçının kadrosuna almadı.

Ajax ise sakatlıkları bulunan Boer ve Dijks'tan yoksun sahaya çıktı. Dijks'ın yerine Viergever'i tercih eden teknik direktör Frank de Boer, sakatlığı geçen Bazoer'u da ilk 11'de oynattı. Daha önce Feyenoord forması giyen Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Robin van Persie, Amsterdam Arena'da Ajax'a karşı oynadığı resmi maçlarda şimdiye kadar galibiyetle tanışamadı. Van Persie, Amsterdam Arena'da kariyerinin ilk galibiyeti almak için sahaya çıktı.

DEPLASMANDA 100. MAÇ
Fenerbahçe Amsterdam'da Avrupa kupalarındaki 100. deplasman maçına çıktı. 1959 yılından bu yana Avrupa arenasında dış sahalarda oynadığı 99 maçın 23'ünü kazanan Fenerbahçe, 57 maçı mağlup, 19 maçı ise beraberlikle tamamladı. Rakip sahalardaki bu maçlarda toplam 102 gol atan sarı-lacivertli ekip filelerinde ise 189 gol gördü.

TARAFTARLAR FENERABAHÇE'Yİ YALNIZ BIRAKMADI
Gurbetçi vatandaşlar Ajax karşısına çıkan Fenerbahçe'yi Hollanda'da yalnız bırakmadı. Hollanda'nın yanı sıra Belçika ve Almanya gibi yakın ülkelerden gelen çok sayıda Türk futbolsever, maçtan saatler önce şehir merkezinde toplandı. Sarı-lacivertli taraftarlar daha sonra tezahüratlar yaparak Amsterdam Arena'ya geldi. Avrupalı Türklerin maça yoğun ilgileri, Fenerbahçe için ayrılan yaklaşık 2 bin 600 biletin karşılaşmadan günler önce tükenmesine yol açtı. Taraftarların bu yüzden karaborsada bilet temin ettikleri belirtildi. Hollanda pasaportuna sahip bazı Türkler ise maçı Ajax taraftarları için ayrılan bölümde izledi. Bu arada Hollanda polisi, Amsterdam merkezinde ve stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Amsterdam Belediyesi ise maçtan dolayı şehrin bazı bölgeleri ile Amsterdam Arena çevresinde ek güvenlik önlemleri uyguladı. Öte yandan maçı Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun ve Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız da takip etti.

FENERBAHÇELİLERDEN CRUYFF'A PANKARTLI DESTEK
Fenerbahçeli taraftarlar akciğer kanserine yakalanan Hollanda'nın efsane futbolcusu Johan Cruyff'a pankartla destekte bulundu. Hollanda Fenerbahçeliler Derneği'nin hazırladığı "Johan güçlü kal ve çabuk iyileş" yazılı pankart Amsterdam Arena'ya asıldı.

Fenerbahçe Ajax

AJAX : 0 - 0 : FENERBAHÇE

... Ve karşılaşmanın son düdüğü geldi. Son dakikalarda mutlak golleri kaçıran Fenerbahçe, Ajax deplasmanından 1 puanla ayrılmış oldu. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 5 yaptı. 

90. dakika: Maçın normal süresinin son dakikasındayız... Mücadeleye en az 3 dakika uzatma süresi eklendi. 

89. dakika: Amin Younes soldan ceza alanına girdi. Açısı dar olmasına karşın kaleye vurdu. Volkan iyi yer tuttu ve kornere gönderdi 

88. dakika: Volkan soldan ceza alanına ortaladı. Fernandao kafayla indirdi. Ozan vurdu ancak zayıf şutunu savunma uzaklaştırdı 

85. dakika: Tete ceza alanı dışı sağ çaprazından vurdu. Top Volkan'da kaldı. 

83. dakika: Yine kaçtı! Volkan Şen soldan ara pasıyla ceza alanına girdi. Arka direğe ortasını yaptı. Hasan kafayı vurdu ancak top kaleci de kaldı. 

82. dakika: İnanılmaz bir gol kaçtı! Sağdan Gökhan topu taşıdı. Penaltı noktasında Alper kontrol etmek isterken ayağından açtı. Altıpas içinde Fernandao vurdu ancak top direği yalayarak auta gitti... 

81. dakika: Fenerbahçe gole çok yaklaştı! Alper'in sağdan ortası arka direkte bomboş olan Volkan'a geldi. Volkan topun gelişine vurmak isteyince şutu kötü bir şekilde yön değiştirdi. Fernandao auta giden topu oyuna çevirmek istedi ancak onun pozisyonu da ofsayttı 

80. dakika: Maçın normal süresinde son 10 dakikanın içine girdik. 

78. dakika: Ajax, Fenerbahçe yarı sahasının sağ bölümünden bir serbest atış kullanıyor. 

76. dakika: Ozan Tufan ceza alanı dışından, uzak bir mesafeden şut denedi ancak bu vuruş etkisiz oldu. Doğrudan auta çıktı 

75. dakika: Ozan'ın göğsüyle önüne aldığı top Alper'e pas oldu. Alper ceza alanına girmek istedi ancak savunma izin vermedi. 

74. dakika: Korneri Hasan Ali kullandı. Top kimseye değmeden ters köşeden taca çıktı. 

73. dakika: Alper sağ kanattan topu taşıdı. Ajax savunması geldi ve topu kornere gönderdi. 

Ajax Fenerbahçe maçı fotoğraflarıUEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında Ajax ile Fenerbahçe takımları Amsterdam Arena Stadı'nda karşılaştı.

71. dakika: İki oyuncu başarılı bir taktik denedi. Alves vurur gibi yapıp Hasan Ali'yi düşündü Hasan ceza alnında vurdu ancak savunma ayak koydu. 

70. dakika: Fenerbahçe rakip ceza alanı sol çaprazından bir serbest vuruş kazandı. Kaleye çaprazdan görse de tehlikeli bir yer... 

69. dakika: Mehmet Topal bir kez daha sağdan kaçan Gökhan'ı düşündü. Bu sefer de top onun için çok hızlıydı ve auta gitti 

68. dakika: Lasse Schöne sağdan topu göğsüyle kontrol etti. Geriden gelen Davy Klaassen 'e çıkardı. Kaptanlarının vuruşu üstten auta çıktı 

66. dakika: Mehmet Topal sağdan kaçan Gökhan'ı düşündü. Ancak attığı pas Gökhan için fazla yüksel olunca taca çıktı 

65. dakika: Fenerbahçe'de Nani oyundan çıkıyor Fernandao oyunda. 

64. dakika: Ajax sol kanattan geldi. Savunmanın arkasına kaçan Milik'i düşündüler ancak Kjaer'e çarpan top yön değiştirdi ve Volkan kalesini terk edip topu aldı. 

63. dakika: Ajax savunmasından atılan uzun topa Milik hareketlendi. Alves öncesinde rakibine faul yaptığı için top Ajax'ın oldu. 

62. dakika: Fenerbahçe Josef'le çıkmaya çalıştı kendi sahasından ama Ajax'lı oyuncular yoğun pres uyguladı. Top son olarak Schöne'ye çarptı ve auta çıktı. 

61. dakika: Fenerbahçe Josef'le çıkmaya çalıştı kendi sahasından ama Ajax'lı oyuncular yoğun pres uyguladı. Top son olarak Schöne'ye çarptı ve auta çıktı. 

60. dakika: Nemanja Gudelj uzak mesafeden bir şut çıkardı. Alves'e çarpan top korner oldu 

58. dakika: Ajax, Fenerbahçe yarı sahasının sol bölümünden bir serbest vuruş kazandı ancak oldukça kötü vuruş doğrudan auta gitti 

56. dakika: Kenny Tete Hasan Ali'yi ekarte ederek sağdan ortasını yaptı. Penaltı noktasında Davy Klaassen vurdu ama top auta gitti 

55. dakika: Fenerbahçe taraftarı maçın başından bu yana desteğini sürdürüyor. Sesleri hiç azalmadı. 

54. dakika: Amin Younes, sakatlanan Viktor Fischer 'in yerine oyuna giriyor.

53. dakika: Nani'nin ara pasında top Van Persie'ye doğru giderken savunma araya girdi. Viktor Fischer oyuna devam edemiyor. Bir kez daha yerde kaldı. 

52. dakika: Alper Potuk ceza alanı çizgisi üzerinden şık bir plase gönderdi ancak öncesinde Alper'a pası veren Hasan Ali ofsayt pozisyonundaydı. 

50. dakika: Ajax'ta Viktor Fischer yerde. Oyuncunun tedavisi için top dışarıya atıldı. 

48. dakika: Fenerbahçe orta alanda pas yaparak çıkmaya çalışıyor ancak Ajax'lı oyuncular pres uyguluyor 

47. dakika: Riechedly Bazoer sağdan geldi. Kale ağzına yerden bir orta yaptı ancak Alves ayak koydu 

46. dakika: Karşılaşmada ikinci yarı başladı 

Karşılaşmanın ilk yarını sona erdiren düdük geldi. 

45+1. dakika: İlk yarının sonuna en az 2 dakika eklendi. 

45. dakika: Lasse Schöne sağdan topu kale ağzına çevirmek istedi ancak Hasan Ali izin vermedi. 

44. dakika: Kullanılan kornerde arka direkte Mehmet Topal dokunamadı. İstediği gibi bir vuruş yapsaydı topun gol olması içten bile değildi. 

43. dakika: Yine soldan geldi Fenerbahçe. Kale ağzına gelen topu Van Persie kafasıyla çevirdi. Top Cillessen'de kaldı. 

42. dakika: Nani soldan ceza alanına girdi. Ortasını yaptı ancak savunma uzaklaştırdı. 

41. dakika: Alper süratle rakip yarı alana geçti. Rakibin darbesi ile yerde kaldı ancak hakem faul vermedi. 

40. dakika: Gökhan sağdan kaçan Alper'in önüne uzun bir top gönderdi. Savunma Alper'den önce araya girip topu uzaklaştırdı. 

38. dakika: Fenerbahçe oyunun kontrolünü yeniden sağlamaya çalışıyor ancak istediği tempoyu bir türlü yaklayamadı. 

37. dakika: Sağ kanattan savunmanın arkasına atılan topa Davy Klaassen hareketlendi. Kjaer araya girdi ve topu uzaklaştırdı 

36. dakika: Riechedly Bazoer sağdan ortaladı. Schöne'den önce Gökhan kafayı vurdu ve ceza alanında topu uzaklaştırdı. 

34. dakika: Riechedly Bazoer sağdan ortaladı. Schöne'den önce Gökhan kafayı vurdu ve ceza alanında topu uzaklaştırdı. 

32. dakika: Fenerbahçe'nin maçın başında yaptığı etkili ortalar dışında önemli bir pozisyon yaşanmadı. 

31. dakika: Ghazi'nin tedavisi kenarda sürüyor. Maç kaldığı yerden devam ediyor. 

30. dakika: El Ghazi topsuz alanda sakatlandı. Oyuncunun sağ dizinde bir problem görünüyor. Oyuna devam edip etmeyeceğine kontrolün ardından karar verilecek. 

28. dakika: Ajax'ta genç yetenek El Ghazi sakatlık geçiriyor. Oyuncu için sağlık görevlileri sahaya davet edildi. Maç durdu. 

26. dakika: Serbest vuruş organizasyonunda Diego solda Hasan'a çıkardı topu. Hasan ortaladı, Kjaer kafayla indirdi ancak ceza alanı içinde topun indiği yerde Ajax'lı oyuncu vardı 

23. dakika: Fenerbahçe kendi atak yönüne göre sağ kanattan bir korner kullanacak. 

21. dakika: Anwar El Ghazi sağdan çok şık bir çalımla ceza alanına girdi. Ortasını da yaptı ama savunma ayak koydu 

20. dakika: Oyun geride kalan 20 dakikada genel olarak orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 

18. dakika: Fenerbahçe ceza alanında tehlikeli bir karambol yaşandı. Ajaxlı oyuncular penaltı noktasından topu kaleye göndermeye çalıştı ancak savunma uzaklaştırdı. 

16. dakika: Fenerbahçe ceza alanında tehlikeli bir karambol yaşandı. Ajaxlı oyuncular penaltı noktasından topu kaleye göndermeye çalıştı ancak savunma uzaklaştırdı. 

15. dakika: Milik Fenerbahçe yarı sahası sağ bölümünden kazandığı serbest vuruşu içeriye ortaladı ancak top savunmadan sekti. 

14. dakika: Fenerbahçe'de Kjaer faul sonrası yaptığı sert itiraz nedeniyle sarı kart gördü. 

13. dakika: Nani ceza alanı içi sağ bölümünde topu aldı. 4 kişi birden Nani'ye baskı uyguladı. Ortaya çıkardı ancak top savunmaya çarparak kalecide kaldı. 

12. dakika: Viktor Fischer orta alanda topla buluşmak üzereydi Souza araya girdi. 

11. dakika: Gökhan Gönül sağdan şık bir orta yaptı. Kale ağzına inen topu kaleci yükseldi ve aldı 

10. dakika: Mehmet Topal orta alandan kendi taşıdığı topla ceza alanına yaklaştı. Sert bir şut denedi ancak top kalecide kadlı 

9. dakika: Ajax savunmada ayağa paslarla organize olmaya çalışıyor 

8. dakika: İlk 5 dakika içerisinde etkili ataklar geliştiren Fenerbahçe bu dakikalarda tempoyu düşürdü 

6. dakika: Top şu an Fenerbahçe yarı sahanın sol tarafında üst üste 3 defa taca çıkarak hareket ediyor...

4. dakika: Hasan Ali soldan kale ağzına sert bir orta kesti. Savunmadan seken top çizgi üzerinden geçip gitti.

3. dakika: Fenerbahçe etkili geldi. Nani'nin sağdan ortası arka direkte Van Persie'ye geliyordu ancak savunma kafayla uzaklaştırdı

2. dakika: Orta alanda Nani topu ileri taşımak istedi ancak faulle durduruldu

1. dakika: Ve 90 dakikanın ilk düdüğü geldi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER