DÜNYADAN FUTBOL

Zinedine Zidane Ribery'ye tavsiyelerde bulundu

Milli takımı bıraktığını açıklayan Franck Ribery hakkında konuşan Zinedine Zidane, bu kararından vazgeçmeli dedi.

Zinedine Zidane Ribery'ye tavsiyelerde bulundu
Fransız efsane Zinedine Zidane, milli takımı bırakan Franck Ribery'nin kararından geri dönmesi gerektiğini düşünüyor.

Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Franck Ribery sakatlığı nedeniyle 2014 Dünya Kupası'nda boy gösterememiş ve sonrasında Fransa milli takımını bıraktığını açıklamıştı. Fransız efsane Zidane'a göre Ribery Fransa milli takımına geri dönmeli. Canal Plus'ta bir televizyon programına katılan Real Madrid B takımının teknik direktörü Zidane, önemli açıklamalarda bulundu.

ÜST SEVİYEDE KALMAK İSTİYORSA DÖNMELİ

Ribery gibi yetenekli bir oyuncuyu Fransa milli takımında görmenin güzel olacağını belirten Zidane, kendisinin de benzer bir süreçte geçtiğini açıkladı:
"Ben de 2004'te milli takımı bıraktığımı açıkladım ama 2005'te geri döndüm. Çünkü böylesi mümkün değildi. Eğer üst düzey bir futbolcuysanız rekabeti seversiniz ve sürekli olarak oynamak istersiniz. Benim yaşadığım böyle bir şeydi. Artık üç dört günlük izinlerim yoktu ve sürekli olarak milli takıma gidiyordum. Bir yerden sonra bunun mümkün olmadığını düşündüm. Ama sonrasında eğer en üst seviyede kalmak istiyorsam milli takıma geri dönmem gerektiğinin farkına vardım. Umarım Ribery de ileride böyle bir karar alır. Fransa için pek de kötü olmaz."

6 aylık bir dönemde Galatasaray forması da giyen 31 yaşındaki oyuncu ilk milli maçına 2006 yılında Meksika karşısında çıkmıştı.

 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER