SPOR GÜNDEMİ

Yüzmede rekor Gizem Çam'dan

İstanbul'da devam eden 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın dördüncü gün sabah seansında Türkiye rekoru kırıldı.

Yüzmede rekor Gizem Çam'dan
Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda kadınlar 50 metre sırtüstü seçmelerinde Gizem Çam 27.82'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırmasına karşın elendi.

Erkekler 100 metre serbestte Kemal Arda Gürdal ise 47.79'luk derecesiyle genel sıralamada 9'uncu olarak yarı finale kaldı. Kemal Arda Gürdal, akşam seansında finale kalmak için mücadele edecek.

Kadınlar 50 metre serbestte Burcu Dolunay, 25.01'lik derecesiyle genel sıralamada 25.00 ile 16'ncı olan Japon Miki Uchida'nın ardından saniyenin yüzde 1'i farkla 17'nci olarak yarı finale kalamadı.Birinci yedek olan Burcu Dolunay, yarı finale kalan sporculardan birinin yarışamaması halinde yarı finalde yer alacak.

Diğer Türk sporculardan erkekler 100 metre serbestte Doğa Çelik, 100 metre bireysel karışıkta Orel Oral, erkekler 50 metre kurbağalamada Ömer Aslanoğlu ve Mustafa Kaçmaz, kadınlar da 50 metre sırtüstünde Hazal Sarıkaya, 100 metre kelebekte Yasemin Rosenberger ve Iris Rosenberger, 50 metre serbestte Nilüfer Kuru, 200 metre bireysel karışıkta ise Gizem Bozkurt ve Melisa Akarsu elendi.
Kadınlar 4x100 serbest bayrakta dünya 11'incisi olan Türk takımı finale kalamadı.

-Sabah seansında seyirci sayısı arttı-

İlk üç gün özellikle sabah seansında az sayıda seyircinin geldiği Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın dördüncü gün sabah seansında seyirci sayısı arttı.

Hafta sonu olması nedeniyle tribündeki seyirci sayısında ilk 3 gün sabah seanslarına göre büyükartış oldu, ancak yine de tribünler dolmadı.
Seyirciler, özellikle Türk yüzücülere yarışlarında destek verdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER