YAZARLAR

Yine bir İzlanda hezimeti

Yine bir İzlanda hezimeti

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

A Milli Futbol Takımı'mızın, Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Şampiyonası yolculuğu malesef kötü başladı.

Fatih Terim yönetimindeki A Milli Futbol Takımı'mız, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki ilk maçında İzlanda'ya 3-0 yenildi. EURO 2016 Elemeleri A Grubu ilk maçında İzlanda'ya konuk olan Türkiye, aldığı 3-0'lık yenilgiyle büyük bir skandala imza atarken sergilenen futbol ise sınıfta kaldı.

İzlanda'ya büyük umutlarla giden A Milliler, maçın başından itibaren bir türlü istenilen futbolu sergileyemezken İzlanda'nın etkili oyununa karşılık veremedi.

Karşılaşmanın 18. dakikasında Jon Bödvarsson ile 1-0 öne geçen İzlanda, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı. İkinci yarının 59. dakikasında Ömer Toprak ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalınca Türkiye 10 kişi kaldı.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen yine de beraberlik umutlarını sürdüren Türkiye, 70'te Gylfi Sigurdsson'un harika vuruşu kaleci hatalı sayılabilecek müdahalesiyle 2-0 geriye düşerken santradan saniyeler sonra Kolbeinn Sigthorsson'un golüne de engel olamayınca sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrılmaktan kurtulamadı.

Bu sonucun ardından gruptaki ilk maçında sahadan yenilgiyle ayrılan A Millilerimiz, ikinci maçında Türkiye'de Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup maçında İzlanda ile Türkiye karşılaştı. İzlanda, Millilerimizi 3-0 yenerek elemelerde iyi bir başlangıç yaparken, Ay Yıldızlılarımız gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

BAHANELER İZLANDA MAÇI ÖNCESİ SIRALANMAMIŞTI

Alınan skordan ziyade rakibine nazaran fizik gücü ve hücum varyasyonları açısından da yetersiz kalan A Milli takımımız, savunmada yapılan hatalar ile de adeta saç baş yoldurttu. Bu sonucun ardından gözler mağlubiyetin sebeplerine çevrilirken, akıllara söz konusu mücadele öncesinde Fatih Terim'in yaptığı açıklama geldi.

İzlanda karşılaşması öncesinde rakip hakkında bir takım analizlerde bulunan Fatih Terim, rakibimiz hakkında "Ligleri de bizden önce başladı ve Ama rakibin fiziki gücüne karşı koymaya çalışacağız. Dezavantajımız İzlanda kadar lig maçı oynamamış olmamız olabilir" şeklinde geçen ifadeleri kullanmıştı.

Buradan da anlaşılacağı gibi olası yenilgi halinde bir takım bahaneler daha baştan açıklanmıştı. Ve dediği gibi de oldu.

Ayrıca ne enteresandır ki; A Milli Futbol Takımımız, 3-0 mağlup olduğu İzlanda karşısında tarihi boyunca deplasman galibiyeti alamadı.

TÜRK MİLLİ TAKIMI 8 İZLANDA EDİYOR AMA...

A Milli takımımız tarihi boyunca İzlanda ile 7 kez karşılaşmış 6 tanesi resmi, 1 tanesi özel olmak üzere oynanan 7 maçta da A Milli takım sadece 1 kez kazanırken 2 beraberlik 4 de yenilgi aldı. 1996 Avrupa Şampiyonası elemelerine kadar İzlanda deplasmanında 3 maça çıkan A Milli takım 3 yenilgi almıştı.

Sonuç olarak işin realitesine bakıldığında, FIFA dünya sıralamasında 33. sırada bulunan Türkiye, aynı kategoride 46. sırada bulunan İrlanda'ya 3-0 yenildi. Bir diğer açıklama ile; toplam piyasa değeri 177.90 milyon € olan Türkiye, toplam piyasa değeri 33.20 milyon € olan İzlanda'dan adeta fark yedi. Bir diğer tabir ile Türk Milli takımının yüzde yirmi kadar marka değeri olmayan İzlanda'ya bir kez daha yenildi.

Bu durum toplam marka değeri 132.00 milyon Euro olan Fenerbahçe'nin yüzde 5' kadar bile marka değeri olmayan Pendikspor'a yenilmesine benziyor.

Fatih Terim, İzlanda maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında 'darbe almamak istiyoruz' diyerek maçın önemine dikkat çekti. İzlanda'yı yenemeyeceğini,endişeli olduğunu baştan itiraf eden milli takım hocası elemelerde diğer takımlar karşısında ne yapacak?

'Yenildik ama ezilmedik. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız.' teranelerine yine devam mı edilecek?

Bir kere Türk Milli Takım'ının İzlanda'ya 3-0 yenilmeye hakkı yok. Ay yıldızlı oyuncuları bu mağlubiyeti nasıl kaldırabilecekler onu düşünüp bu maçtan ders çıkarmalılar. Yenilebilirsiniz ama böyle yenilmeye haklarının olmadığını mutlaka düşünmeliler.

Yorumlar
TREND HABERLER