DİĞER HABERLER

Yıldız haltercilerden tarihi başarı

Polonya'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda 39 madalya kazanan Türk Milli Takımı tarihe geçti.

Yıldız haltercilerden tarihi başarı

Türkiye Halter Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Nowy Tomysl kentinde 23 ülkeden 320 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada, 14'ü kız, 28 sporcuyla mücadele eden Türkiye, madalya rekoru kırdı.

Şampiyonada 10 altın, 11 gümüş ve 18 bronz olmak üzere toplam 39 madalya kazanan milli sporcular, Türk halter tarihinin en çok madalya elde eden takımı oldu. Genel klasmanda ise bin 836 puan toplayan Türkiye, Polonya'nın ardından Avrupa ikinciliğine ulaştı.

Polonya'da çok önemli bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Türk halterinin geleceğe umutla baktığını belirtti.

Taşpınar, göreve geldikleri günden bu yana altyapı ve kulüpleşmeye önem verdiklerine işaret ederek, "Altyapıda güçlü ve yetenekli sporculardan oluşan milli takımlarımız var. Sporcularımız Polonya'da adeta tarih yazdı. Madalyalar kazanıp rekorlar kırdılar. Avrupa Şampiyonası'nda 39 madalya kazanmak çok önemli bir başarı." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin olimpiyatlarda 12 yıl aradan sonra halterde madalya kazandığını hatırlatan Taşpınar, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve spor teşkilatımızın dopinge karşı aldıkları tavır yeni yol haritamızı belirlememize yardımcı oldu. Biz ne olursa olsun temiz madalya istiyoruz. Bu konuda çok hassas ve büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığını da sporcularımız madalyayla taçlandırıyorlar. Yıllar sonra olimpiyatlarda madalya kazanmak bizi daha da hırslandırdı. Bizim asıl hedefimiz 2024 Olimpiyatları'nda büyük başarılar elde etmek."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER