BEŞİKTAŞ

Yıldırım Demirören’den Caner Erkin için açıklama

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaşlı Caner Erkin'e verilen 6 maçlık cezanın ardından açıklama yaptı.

Yıldırım Demirören’den Caner Erkin için açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, küfürün sporda şiddettin kaynaklarından biri olduğunu belirterek, artık bu soruna kayıtsız kalınmayacağını ve görüntülerin de cezalandırılmada kullanılacağını söyledi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Demirören, “Türk futbolunun en önemli yarası sporda şiddet ve onu doğuran sonuçlardan biri olan küfür… Küfürü sporla alakası olan hiçbir yerde görmek istemiyoruz. Ne stat dışında, ne tribünlerde, ne de sahada. Geçmiş tecrübeler bize gösterdi ki küfürle etkin bir şekilde mücadele etmenin yolu cezasız bırakmamaktır” dedi.

“BÜYÜK ÜZÜNTÜYLE İZLEDİM”

Cezalarda talimatların eksik olduğunu vurgulayan Demirören, “Futbol talimatları bazı durumlarda yetkili kurulların elini kolunu bağlıyor. Küfürle mücadele ederken en önemli görevimiz talimatları futbolun ruhuna uygun bir hale getirmek olmalı. Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçında Caner Erkin’in yaptıklarını hayretle ve büyük üzüntüyle izledim. Sebebi ne olursa olsun, bir oyun olarak gördüğümüz futbolda, milli bir futbolcumuzun bu görüntüyü sergilemesi futbol vicdanını derinden yaralamıştır. Bu olay hepimiz için bardağı taşıran nokta olmuştur. Tabii ki sahalarımızda küfür bu olayla başlamadı ama alacağımız kararlarla küfürü bitirmenin başlangıcı olacak. Futbol dünyasındaki konsensus bu konudaki en büyük avantaj ve şansımız” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ayrıca, “Hukukçularımız o günden itibaren çalışarak talimatlarda gerekli değişiklikleri hazırladı ve yarın itibarıyla artık sahalarda küfürün önünün kesilmesi yönünde önemli bir adım atıyoruz. Bundan böyle resmi yayıncıların TV görüntüleri sözlü ihlaller için de delil olarak sayılacak.” diyerek Türk futbolunda yeni bir dönemin başlayacağını işaret etti.

Caner Erkin sosyal medyada olay oldu

AKILLARA RIDVAN DİLMEN’İN SÖZLERİ GELDİ

Demirören’in bu sözleri akıllara Rıdvan Dimen’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarını getirdi. Dilmen, Demirören’i yayıncı kuruluştan özetlerden görüntü çıkartmasını istemekle suçlamıştı.

Rıdvan Dilmen, Canlı yayında yaptığı açıklamada Akhisarspor – Fenerbahçe maçı sonrası TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i istifaya çağırmış ve ''İnsanları aptal yerine koyuyorsunuz. İstediğine görüntüden veriyorsun, istediğine vermiyorsun. Yayıncı kuruluştan 3 dakikalık görüntüleri çıkartıyorsun. O yayıncı kuruluş da arıyor ,diğer kanallar da çıkartılmasını istiyor'' demişti.

Yıldırım Demirören, Rıdvan Dilmen’in bu iddiasına yanıt vermemişti.

Yorumlar
TREND HABERLER