SÜPER LİG

Yıldırım Demirören tarihi kararı açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Video Hakem uygulamasına ocak ayında geçeceklerini açıkladı.

 Yıldırım Demirören tarihi kararı açıkladı

Başakşehir'in alt yapı takımları arasında 11.00'de başlayan maçta hakemler, Video Yardımcı Hakem Sistemi'ni bir müsabakada ilk kez uyguluyor.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören: Futbolumuza hayırlı olsun

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Video Hakem Uygulaması hakkında, "Futbolun içinde hakem hataları muhakka olur ama kimse hakemlerin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Futbolun gelişmesiyle farklı ülkeler bu uygulamaya başlıyor. Biz de bu sistemin Türkiye'de başlaması için çalışmaları yaptık. Hedefimiz ocak ayında hazır olarak bu sisteme geçiş yapmak. Ligin başlangıcı öncesi mümkün gözükmüyor. Kurallar aynı olacak. Sadece hatalar video aracılığıyla ekrandan izlenecek. Futbolumuza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Göksel Gümüşdağ: Uygulamadan uzak kalamayız

Konuyla ilgili konuşan Göksel Gümüşdağ ise, "1 yıldır Video hakem konusunda talebimiz vardı. Düşme veya şampiyonluğu etkileyecek bir ortamda bu uygulamadan uzak kalamayız. Serie A'daki tüm çalışmalara Yusuf Namoğlu da katıldı. Ocak ayında inşallah başlarız." şeklinde konuştu.

Hakemlerin görüşleri:

Fırat Aydınus: "Video hakem sistemi 4 tip pozisyonda kullanılacak. Yanlış ihraç, penaltı, goller ve bariz gol şansları değerlendirilecek."

Bülent Yıldırım: Yoruma açık bir pozisyonda video hakemin müdahale etme şansı yok. Sadece yüzde 100 yanlışlarda var."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER