SÜPER LİG

Yıldırım Demirören saldırı hakkında konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören saldırı hakkında konuştu

Yıldırım Demirören saldırı hakkında konuştu
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal'ın aracına yapılan silahlı saldırıyla ilgili, "Bu. sevgili Mehmet Topal'a yapılan bir saldırı değil, Türk futboluna yapılan bir saldırıdır" dedi.

Demirören, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonu için Borsa İstanbul'da düzenlenen "gong"lu sembolik açılış töreninin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mehmet Topal'ın aracına yapılan silahlı saldırıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Bu sevgili Mehmet Topal'a yapılan bir saldırı değil, Türk futboluna yapılan bir saldırıdır. Emniyet güçlerimiz olayı sonuna kadar araştıracaklar. Hem Fenerbahçe camiamıza hem Mehmet Topal'a hem de futbol ailesine geçmiş olsun diliyorum. İnşallah da bu son olur" dedi.

Saldırı olayının ardından gerek Fenerbahçe Kulübü gerekse de Mehmet Topal'la görüştüğünü kaydeden Demirören, "Bugünkü ortamda Türkiye'ye ve futbola zarar veren, tamamen provokasyon olduğuna inandığımız olaylar. Biz bir aileyiz, futbol ailesi bunun altından kalkacak güçtedir. Hep beraber bunun altından kalkacağız" diye konuştu.

"Lisans problemi gözükmüyor"
Bir basın mensubunun "Yeni sezon öncesi kulüplerin mali yeterliliği ile ilgili sıkıntı var mı?" sorusu üzerine Demiören, şunları söyledi: "Kulüplerimizin mali durumları belli, ama hepsi borç yapılandırmaları düzgün olduğu için lisans alabilecek durumdalar ve alıyorlar. İki gün sonra başlayacak ligimizde, lisansla ilgili problem gözükmüyor. Fakat kulüplerimizin güçlenmesi ve borçlanmayı azaltmaları gerektiği de bir gerçek."

Gümüşdağ: ""Futbolun içinde olmasını istemediğimiz bir olay"
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Mehmet Topal'ın aracına yapılan silahlı saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Olayın niteliğiyle ilgili henüz bir bilgileri olmadığını aktaran Gümüşdağ, "Futbolun içinde olmasını istemediğimiz bir olay. Asla kabul etmiyoruz. İnşallah en yakın zamanda failleri de yakalanır" şeklinde konuştu.

Olaydan sonra Fenerbahçe Kulübü ile bir görüşme yaptığını belirten Gümüşdağ, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak da bir açıklama yaptık. Bugün de kendilerini ziyaret edeceğim. Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanı dönüşünde de böyle bir saldırıya uğramıştı. Faillerin bir an önce yakalanmasını arzu ediyoruz. Emniyet güçlerimiz gereken gayreti gösteriyor. İnşallah böyle şeyler bir daha futbolun içinde olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Göksel Gümüşdağ, yeni sezonun centilmenliğin en üst seviyede geçeceği bir yıl olmasını diledi.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç de Mehmet Topal'ın aracına yapılan silahlı saldırı olayını kınayarak, "Futbolda şiddete yer olmamasını arzuluyoruz" ifadesini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER