YAZARLAR

Yeni bir Alex sendromu!

Aykut Kocaman’ın oyun kuran oyunculara karşı bir takıntısı var. Fenerbahçe’de Alex, Konyaspor’da Hleb gibi oyuncularla anlaşamayıp gönderdi.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Sahaya Fenerbahçe forması ile ilk çıktığı günden itibaren taraftarın takdirini kazanan, ayakta alkışlanan, takımda sadece onun bir şeyleri değiştirebileceğine inanılan ve giydiği formanın hakkını veren bir isim. Valbuena…

Oynamış olduğu tüm maçlarda varını yoğunu ortaya koyan, adam eksiltebilen, oyunun en sıkıştığı anlarda ceza sahasına top gönderen, şut çeken, duran topları etkili kullanan bir oyuncu olduğu için Valbuena çok seviliyor. Taraftarlara takımın en iyisi kim dediğinizde şüphesiz Valbuena açık ara ilk sırada çıkacaktır. Fenerbahçe’nin böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardı ve Valbuena bu ihtiyaca karşılık verdi. Saha içerisinde tüm oyuncular kendi alanlarında topla oynarken Valbuena sahanın her yerine gidip top istiyor. Topla çok buluştuğu için top kayıpları da oluyor. Bu çok normaldir. Ondan başka bu kadar istekli başka bir oyuncu göremiyorum. Valbuena güzel işler çıkarıyor.

Aykut Kocaman’ın onu oyundan çıkarmasına da Valbuena haklı olarak bozuluyor. Teknik Direktör mutlaka birilerini çıkarıp hamle yapacak. Sahada dökülen oyuncuları sahada tutup oyuna katkı sağlayan oyuncuları dışarı alınca da taraftarın haklı bir tepkisi de olacak. Aykut Kocaman’ın oyun sistemi ve zekâsını tartışmam. Fenerbahçe ve Konyaspor ile yakalamış olduğu başarılar onun ne kadar başarılı bir hoca olduğunun kanıtıdır. Aykut Kocaman’ın oyun kuran oyunculara karşı bir takıntısı var. Fenerbahçe’de Alex, Konyaspor’da Hleb gibi oyuncularla anlaşamayıp gönderdi. Valbuena’nın Aykut Kocaman’ın isteği doğrultusunda transfer edildiğini biliyoruz. Saha içerisinde dökülen bir halini hatırlamıyorum. Buna rağmen neden onu oyundan aldığını da anlamış değilim. Rakip teknik direktörün Valbuena oyunda kalsa puan alamazdık dediği bir maç sonunda Aykut Kocaman’ın daha erken almalıydım demesi de kafaları karıştırıyor. Açıkçası Aykut Kocaman’ın bu tarz oyunculara biraz müsamaha göstermesini bekliyorum. Bu oyuncular her an skora katkı yapabilecek oyunculardır. Umarım bu işin sonucu kötü bir yere gitmez. Kulüp şu an böyle bir olayı kaldıramaz.

Taraftarların da tribünlere giderek takıma destek olmaları gerektiğinin farkına varmaları gerekmektedir. Rakipleri 30-35 bin kişiye oynarken Fenerbahçe tribünlerinin 15-20 binlerde kalması gerçekten üzücü. Fenerbahçe taraftarı ateşleyici güçtür. Tribünler dolu oldukça takım iştahlanacaktır. Taraftarın maç seçmeden tribünleri doldurarak Fenerbahçe’ye destek olması şarttır. Görün bakın işler nasıl değişiyor. Fenerbahçe taraftarsız olmaz.

Yorumlar
TREND HABERLER