YAZARLAR

Yenemiyorsan yenilme

İlk yarısı sıkıcı geçen maçın ikinci yarısı oldukça heyecanlıydı. Konyaspor önce geçti, Fenerbahçe skoru eşitledi ve akabinde her iki takımda öne geçebilecek pozisyonları bulmasına rağmen sonuca gidemedi.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

İlk devrenin bitimine doğru çıkış yakalayan Fenerbahçe ile ligde kötü günler geçiren Konyaspor mücadelesinde gülen olmadı. Her iki takımda bir puana razı oldu. İlk yarısı sıkıcı geçen maçın ikinci yarısı oldukça heyecanlıydı. Konyaspor önce geçti, Fenerbahçe skoru eşitledi ve akabinde her iki takımda öne geçebilecek pozisyonları bulmasına rağmen sonuca gidemedi.

Maçın son anlarına doğru Konyaspor önce Manyama ile direğe takıldı sonrasında Skubic topu dışarı attı ve çok net bir pozisyonu golle neticelendiremedi. Fenerbahçe ise önce Fernandao ile direğe takıldı sonra Valbuena yakın mesafeden etkili bir kafa vuruşu yaptı ama Serkan’ı geçemedi. Son dakikaları oldukça heyecanlı olmasına rağmen galibiyet golünü bulamayan her iki takımda sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sezonun en iyi Konyaspor’unu izlediğimi söyleyebilirim. İleri uçta Vedat ve Ömer Ali gerçekten mükemmel bir performans sergilediler. Mehdi yine her zamanki gibi takımın iyilerindendi. Kısacası Konyaspor’da kötü oynayan yoktu. Fenerbahçe maçına çok iyi hazırlanmış olduklarını net bir şekilde gördük. Konyaspor’da etkili bir golcü olmuş olsa işin rengi değişirdi.

Fenerbahçe ise ilk yarıya çok tutuk başladı. İkinci yarı Konyaspor golü bulduktan sonra toparlandılar fakat Serkan Kırıntılı’ya takıldılar. Aykut hocanın Oğuz Kağan tercihine sevindim. Genç ve gelecek vaat eden bir oyuncuyu ilk onbirde başlatması güzel bir gelişme diyebiliriz. Oynadığı süre içerisinde takımın en iyisi Oğuz Kağan’dı. Gol yollarında etkisiz kalındığı için Soldado ile değişikliğe gitti ama Oğuz bundan sonraki karşılaşmalarda ve kupa maçlarında forma bulacaktır.

Sonuç olarak sahaya forvetsiz çıkan her iki takımda beraberliğe razı bir görüntü çizdi. Pozisyonlara ve maçın genel gidişatına baktığınız zaman maçın hakkı beraberlikti. Her iki takımda yenemiyorsam yenilmeyim anlayışı ile birbirlerini de tarttılar. Ataklarda ciddi olarak organize atak geliştirmeye çalıştılar. Fakat maç içerisinde üzüldüğüm bir noktaya da değinmeden geçemeyeceğim. Sakatlanan bir oyuncu nedeni ile topu dışarı atan Konyasporlu oyuncuların tepkileri çok normal. Fenerbahçe’nin oyuna başlattıktan sonra topu Konyaspor’lu oyunculara vermesi gerekirdi. Oyuna devam ettiler. Centilmence geçen bir maça bu olay çok yakışmadı. Bunlar küçük detaylardır ama sonucu ağır olabilirdi. O pozisyonda Fenerbahçe golü bulmuş olsa ciddi sıkıntılara neden olurdu. Takımlarımız maç kazanır maç kaybeder ama centilmenliği asla elden bırakmamalılar.

Maç içerisinde her iki takımdan da kare as yapacak olursak Konyaspor’dan Vedat, Ömer Ali, Serkan ve Filipovic’i seçerdim. Fenerbahçe’den ise Oğuz Kağan, Valbuena, Mehmet Topal ve Josef’i seçerdim.

Konyaspor tribünlerindeki Kudüs kareografisine değinmeden de olmazdı. Bu konuda çok iyi olduklarını söyleyebilirim. Gerçekten harika bir kareografiydi. Tebrik ederim.

Kareografi

Yorumlar
TREND HABERLER