YAZARLAR

Yaşananlar rezalet!

Trabzon’da meydana gelen olaylar ise artık bardağı taşırmıştır. Geçen sene Fenerbahçe otobüsü kurşunlanmış ve takım kafilesi ölümden dönmüştü. Failler hala bulunamadı. Ya da davanın üstü kapatıldı.

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Trabzon’da yaşananlar tam anlamıyla rezalettir. Türkiye Futbol Federasyonu Passolig diye bir şey çıkardığında bizlerde tribünlerden holiganlar temizlenecek diye sevinmiştik. Artık tribün kapatma yerine bireysel cezalar verilecek denmişti. Konya Torku Arena ve Türk Telekom Arena’da bu hafta tribünler cezalıydı. Neden? Sebebini bilen yok. Konyaspor – Fenerbahçe maçında 40 bin civarında taraftar vardı. Belki 300-500 kişi küfür bile sayılamayacak bir tezahüratta bulundu. Akabinde tam 3 tribün ceza aldı. Hani sadece suçu işleyenler ceza alacaktı? Yazıklar olsun.

Trabzon’da meydana gelen olaylar ise artık bardağı taşırmıştır. Geçen sene Fenerbahçe otobüsü kurşunlanmış ve takım kafilesi ölümden dönmüştü. Failler hala bulunamadı. Ya da davanın üstü kapatıldı.

Ardından yine Trabzonspor’un eski başkanı hakemleri stadyumda alıkoydu. Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü bile olaya el atamadı. Hakemler ertesi gün sabaha doğru stadyumdan çıkabildi ki bu konuda da siyasilerin devreye girdiği söyleniyor. Hatta eski başkan Cumhurbaşkanının kendisini aradığını itiraf etmişti.

Bu hafta Fenerbahçe kafilesi stada girerken taşlandı. Bu konuda doğru dürüst haber bile yapılmadı. Maç esnasında sahada gayet centilmence bir maç oynanıyordu. Fenerbahçe rakibe ve tribünlere saygısından galibiyet yeter, daha fazla atmayalım der gibi oynuyordu. Çünkü bu maçta Fenerbahçe asılarak oynasa bu maç 8-10 fark olurdu.

Her seferinde tüm Trabzonspor camiasına mal etmeyelim diye kendimizi yırtıyoruz ama Trabzonspor camiası da bu adamları artık temizlemezse bütün olaylar onlara mal edilecek. Bu kişilerin taraftarlıkla alakası yok. Saha içerisinde hakem dövmek de nedir Allah aşkına birisi bunu izah etsin. Kaldı ki utanmadan bu adamı savunanlar var. Trabzon arkanda korkma diyorlar. Trabzon insanı, Karadeniz insanı bu değil benim bildiğim. Bu terbiyesizliğin savunulacak bir tarafı yok. Bu alçaklığı yapan elbette hapis yatacak. Ömür boyu tribünden de men edilmelidir. Trabzon’da olan olaylar içinde TFF bir yaptırım uygulamalıdır. Yabancı oyuncuların tamamı bu olayı rezalet diye yorumladı. Siz ülkemizi rezil eden bu davranışlar için ceza vermeyi ertelerseniz olacağı buydu.

Nedendir anlamıyorum hep bir gizleme, savunma psikolojisi ile hareket edildi. Trabzon’da ne olsa saklandı, üstü örtüldü. Siyasiler devreye girdi. Şu yaşanan olaylar başka şehirde olsa tarihi cezalar verilirdi. Bu kadar olayın üzerine ne ceza gelecek merak ediyorum. Kişisel kanaatim olayın içerisinde aktif rol üstlenenler ömür boyu men edilmelidir. Suçu olmayan, olaylarla alakası olmayan kişiler bu durumdan etkilenmemelidir. Kurunun yanında yaş da yanmamalıdır. Bütün bu olaylarda her zamanki yaklaşım kişisel ceza olmalıdır. Tedbir amaçlı Trabzonspor sahası kapatılacak. Belki 8-10 maç ceza alacak. Trabzon halkı da bu tür olaylara kalkışanları kendisi cezalandırmalı, bu tür olaylara kalkışanlara engel olmalıdır. Trabzon şehri artık futbol maçlarındaki olaylarla anılmamalıdır. Futbol sadece saha içinde oynanmalıdır.

Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Karşılaşmada şiddete maruz kalan hakemimize de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Saha içerisinde centilmence mücadele eden her iki takım oyuncularını da kutluyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER