SPOR GÜNDEMİ

Yargıtay verdiği şike kararından geri döner mi?

Yargıtay şikeyle ilgili beklenen kararı verdi. Peki, Yargıtay verdiği şike kararından geri döner mi?

Yargıtay verdiği şike kararından geri döner mi?
Karar değişebilir mi? Sanıklar karara itiraz edebilecekler mi? Aziz Yıldırım'ın başkanlığı devam edecek mi? İnfaz gerçekleştirilecek mi? Merak edilen tüm bu konulara avukat Hasan Ahi, Vatan Gazetesi aracılığıyla açıklık getirdi:
 
"Yargıtay'ın onama kararından sonra normal şartlarda karar kesinleşir. O karar karşısında hakkında onama kararı verilen kişiler tarafından kararın düzeltilmesi için itiraz edebilir. Ama bu infazı durdurmaz. Bir kişi hakkında onama kararı verildikten sonra ceza çektirilmesi ile ilgili infazı varsa infaz gerçekleştirilir.

Bu kararın geri dönüşü tabii ki var. Bu kişiler Ceza Muhakemeleri kanununun 308. maddesine göre Yargıtay'ın onama ya da bozma kararıyla ilgili olarak düzeltme yolu vardır. Bu talep üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kararın düzeltilmesi için dosyayı gene Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderebilir. Daire aynı kararı verebileceği gibi değiştirebilir de.

Aleyhine karar onanmış olan şahıslar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekçelerini anlatarak tekrar gözden geçirilmesi yani onama kararının düzeltilebilmesi için başvuruda bulunabilirler. Ama buna başvurmak hatta dosyanını kabul edilmesi ve 5. dairesine gönderilmesi dahi infazın gerçekleşmesine engel değildi.

Ayrıca şikeden onama cezası bulunan kişiler kulüpte, dernekte yönetici üye olamayacaktır. Bu sayın Aziz Yıldırım'ın başkan olamayacağı anlamına da gelir.

Ancak şikeden dolayı bozulma kararı varsa bu isimlerin yöneticiliği devam edecektir.

Özel Yetkili Mahkemeler'le ilgili Meclis'te görüşülen yasada değişiklik yapılmazsa Aziz Yıldırım'ın önünde bütün hukuk yolları kapanmış olacak."  
 

ŞİKE 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER