YAZARLAR

Yargıtay 'şike sahaya yansımış' dedi

Yargıtay 'şike sahaya yansımış' dedi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Yargıtay, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 sanıklı şike davasında nihai kararını açıkladı.

Kararda, ''Kısmen onandı, kısmen düştü, kısmen bozuldu'' denildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike Davası'nda Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onadı.

Yargıtay kararı üzerine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin Basın Sözcüsü Mete Düren'in Yargıtay'ın Aziz Yıldırım'ın kararıyla ilgili yaptığı açıklamada "Konu bizim için kapanmıştır." dediği basına yansıdı.

Aynı şekilde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'de bir ay kadar önce katıldığı bir futbol programında şike davasının Türkiye Futbol Federasyonu açısından kapandığını belirtmiş ve "Bizim verdiğimiz kararlar Yargıtay'ı ve mahkemeleri ilgilendirmediği gibi onların kararları da federasyonumuzu ilgilendirmiyor. Yargıtay'dan çıkacak karar ile ilgilenmiyoruz, biz şike dosyasını kapattık 2010-2011 futbol sezonu şampiyonu Fenerbahçe'dir" demişti.

Zira TFF kanun kural tanımazlık yapamaz. Ayrıca bu nasıl bir ahlaktır? Bu nasıl bir anlayıştır. Bu yapılan düpedüz kanun tanımazlıktır. Türkiye Futbol Federasyonu başkanı ve yetkilileri hangi hakla ve hukukla Yargıtay kararına rağmen "konu bizim için kapanmıştır" diyebilmektedir?

Esasen konu TFF için kapanmadı tam aksine ardına kadar açılacaktır. Artık bu işin gizlenecek, saklanacak bir tarafı kalmamıştır. TFF yetkililerince geçmişte "Şike sahaya yansımamış" şeklinde yapılan açıklamada ve bazı şeylerin görmezden gelinmesine rağmen artık mızrak çuvala sığmamıştır ve Güneşin balçıkla sıvanamaz olduğu yüce mahkemenin verdiği karar ile haksızlık ortaya çıkmıştır.

Türkiye'de yargıçlar var

Şimdi ''2010-2011'' sezonun şampiyonluğunun nişanesi olarak Fenerbahçe'nin müzesinde bulundurduğu kupa oradan alınıp asıl sahibine teslim edilmesi gereklidir. Çünkü o döneme ait şampiyonluk maçlarında şike iddiaları vardır ve dava Yargıtay tarafından onanmıştır.

Nitekim 13-10-2013 tarihinde yaptığım açıklamada "Bazıları Türkiye'de "Hukuk"un olduğunu unutmuş olabilirler. Unutanlara hatırlatmakta fayda var. Şike davasıyla alakalı mahkeme hükmüyle ve bu hükmün dayandığı mahkemenin hukuki bakımdan yüksek mahkemede Yargıtay bir defa daha tetkik imkanını sağlayan kanun yolunun vereceği nihai kararı asla unutulmamalı. Ve ben inanıyorum ki Yargıtay şike davasını karara bağladığında hak yerini bulacaktır. Umuyor ve inanıyorum ki; Trabzonspor 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun nişanesi olan orijinal kupasına kavuşacaktır.'' demiştim.

Şike için Yargıtay'ın kararının beklenmesi konusunda yaptığım tahminlerimde ve öngörülerim de ne kadar haklı olduğum şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Trabzonspor'lular olarak biz şike suçuyla hüküm giymiş kişilerin hapis cezasıyla ilgilenmiyoruz. Camiamızın beklediği tek şey kupanın kulübümüze teslim edilmelidir.

Spor kamuoyunun beklentisi adaletsizliğin ortadan kaldırılması için TFF kararından vazgeçmeli ve Yargıtay'ın kararına saygı göstermeli.

Yorumlar
TREND HABERLER