YAZARLAR

Yalancı Bahar!

Fenerbahçe mevcut kadrosu ile devre arasına kadar kayıpsız gitmek zorundadır. Devre arasında bir sol bek ve orta saha transferi kaçınılmazdır. Bu şekilde gittiği yere kadar gider ama şampiyon olamaz

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Fenerbahçe’nin kazanmaya ihtiyacı vardı ve kazandı. Kazanma alışkanlığına da ihtiyacı vardı ve bunu da gerçekleştiriyor ama ortaya koymuş oldukları performans taraftarı memnun etmiyor. Her an gol yiyecekmiş gibi oynuyor. Takımın kendisine güveni yok. Birbirini tanımayan oyuncular topluluğu gibi bir oyun izliyoruz. Takımdaki isimler tecrübeli ve kaliteli isimler olmasına rağmen olmuyor. Bir yerlerde eksik var.

Antalyaspor maçında Fenerbahçe korner kullanmadı. Maçı 1-0 kazandı ama korner yok. Yani kaleye çekilen şutlar ya dışarı gidiyor ya da etkisiz şutlar oluyor. Fenerbahçe bu futbolla maç kazanır ama çok da puan kaybeder. Her maç böyle olmaz. Şans her zaman yanında olmayabilir. Aykut Kocaman’ın mutlaka Josef’i geride tek oynatıp takımın ileri alanda pozisyon sayısını arttırması, ceza sahasına daha çok adamla girmesi ve ileride pres yaptırması gerekir. Rakipler Fenerbahçe kalesine elini kolunu sallaya sallaya geliyor. Ayağı top yapan iki oyuncu savunmayı delik deşik ediyor. Bu kadar pozisyon verip maç kazanıyorsan şansın yanında ve rakip oyuncuların beceriksizliklerindendir. Başka bir açıklaması olamaz. Rakiplerin puan kaybettiği haftalarda maç kazanmanın takıma moral açısından büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Benim tek üzerinde durduğum konu saha içerisindeki sistemdir. Bu sistem iyi olursa takım ayakları sağlam basar ve maç kazanırken şansı yaver giderse değil, iyi oynadığı için kazanır. Kötü oynayıp kazanmak da iyidir ama her zaman o sıçramayı yapamazsın.

Fenerbahçe mevcut kadrosu ile devre arasına kadar kayıpsız gitmek zorundadır. Devre arasında bir sol bek ve orta saha transferi kaçınılmazdır. Bu şekilde gittiği yere kadar gider ama şampiyon olamaz. Büyük beklenti içerisinde olduğum Mehmet Ekici henüz hazır duruma gelemedi. Sakatlıklardan başını kaldırıp da sahada performansını sergileyemedi. Mehmet ligin ikinci yarısına kadar riske edilmeden tamamen iyileşip form tutulması beklenmeli ve sayının çokluğuna aldanıp sezonu bu oyuncularla kapatırız düşüncesine asla girilmemelidir.

Fenerbahçe taraftarı stadyuma giderek takıma itici kuvvet olmalıdır. Dolu tribünler önünde futbolcular da iştahlanacaktır. Fenerbahçe taraftarı tribünlerde olmadığı sürece takımdan sıçrayış beklemeyin. Bu takım uzun zamandır bu duyguyu unuttu. Tribünlerin desteği ile kazanılan maçları hatırlayanlar vardır. Fenerbahçe taraftarsız olmaz. En zor günlerde bu takımın yanında olan taraftarların şimdi de takımlarının yanında olması gerekmektedir. Aksi halde zirveye yaklaşıp uzaklaşan bir takım izlemeye devam ederler. Yalancı Baharın gerçek bahara dönüşmesi taraftarın elindedir. Taraftarın da bunu başarabilecek gücü var. Fenerbahçe taraftarının olması gereken yer tribündür. Tribünler dolarsa takım skora yatamaz. Kendi sahasına çekilemez. İşte o zaman Fenerbahçe ruhu ortaya çıkacaktır. Oyunculara bunu hissettirmek taraftarın elindedir.

Yorumlar
TREND HABERLER