SPOR MEDYASI

Wimbledon yayını NTV'yi karıştırdı

Wimbledon Tenis Turnuvasını yayınlayan NTV Spor’u eleştiren Fatih Altaylı’yı arayan Fuat Akdağ, eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Wimbledon yayını NTV'yi karıştırdı

Wimbledon Tenis Turnuvasını yayınlayan NTV Spor’a eleştirilerde bulunan Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’yı telefonla arayan NTV Spor Müdürü Fuat Akdağ, eleştirilerle ilgili olarak Altaylı’ya açıklamalarda bulundu. 

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde Fuat Akdağ ile aralarında geçen konuşmayı yayınladı.

NTV Spor’dan Yanıt

“NTV Spor Wimbledon’u katletti” diye yazınca NTV Spor yönetimi rahatsız olmuş.

Dün ben yoldayken onlar aradı, ben onları aradığımda Fuat Akdağ yoldaydı, bir türlü görüşemedik.
Sonunda HTSpor Yayın Yönetmeni Halil Özer aracılığıyla konuştuk. Sonra da telefonda görüştük. NTV Spor’un yöneticisi Fuat Akdağ’ın benim eleştirilerime yanıtları var. Ben maç yayın saatleri belli değil dedim. 

Akdağ, “Evet belli değil. Çünkü maçların ne zaman biteceği belli olmuyor. İlk turlarda saat vermek mümkün değil” diyor ve önceki günkü 10 saatlik maçı örnek vermiş. Doğru amam bu her zaman olan bir durum değil. En azından hangi maçların verileceği belirtilir.

-Akdağ bunu belirttiklerini de söylüyor. Ben göremiyorum.

Ben, “Maçların önünde, arkasında eleştiri veya değerlendirme programları yok” dedim.
Fuat Akdağ’ın buna yanıtı, “Yapıyoruz… Yarın (bugün) Marsel İlhan bizim programa katılacak. Yaptık. Yapacağız. Bazen tenis maçları yüzünden diğer programları yayınlayamadığımız bile oluyor ama mecburen başka programlar da yapıyoruz. Bazı reklamla kuşaklarını attığımız bile oluyor” oldu. 

Yayıncı olduğum için anlarım ama bu kadar reyting kaygısı varsa o zaman tenis maçı yayınlamanın âlemi yok. 

Akdağ’ın söylediği başka şeyler de var. Diyor ki, “Dünya Kupası nedeniyle sponsorlu programlar var. Onları yayınlamak zorundayız. Reklam kuşakları var, bunların önünde arkasında yer alan. Onları da yayınlamak zorundayız. Dünya Kupası özetleri ve değerlendirmeleri veriyoruz. İzleyici bunu istiyor.”

Fuat Akdağ’ın söylediklerinin tümüne hak veriyorum.

Kendince geçerli nedenler. Sıkıntılarını anlıyorum. Ama sonuç olarak ben doğru düzgün tenis maçı izleyemiyorum. Ne yapayım.

Habertürk

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER