DÜNYADAN FUTBOL

West Ham'dan Fulham'a suçlama

West Ham United, geçen hafta sonunda kendisi gibi bir alt lige düşme tehlikesi yaşayan Hull City'ye yenilen Fulham takımını bu maça zayıf bir kadroyla çıkmakla suçladı.

West Ham'dan Fulham'a suçlama

West Ham, Federasyona yaptığı başvuruda, Hull City'nin evinde 2-0 kazandığı maça, Fulham'ın ideal kadrosuyla çıkmadığını ve Premier Lig kurallarını ihlal ettiğini savundu.

Premier Lig'in internet sitesindeki açıklamada, ''West Ham kulübü, konuyla ilgili olarak resmi şikayette bulundu. Fulham'dan açıklama istenmesinin ardından yönetim kurulumuz uygun kararı verecektir'' denildi.

Fulham Teknik Direktörü Roy Hodgson, Hull deplasmanında ilk 11'deki 5 oyuncusunu oynatmamıştı.

20 takımın bulunduğu, son 3'te kalan takımların küme düştüğü Premier Lig'de, bir maçı eksik West Ham 17'inci, Hull City 18'inci sırada yer alıyor. İki takımın da puanı 27. Fulham ise 38 puanla 12. sırada ve düşme tehlikesinden uzak.

Roy Hodgson açıklamasında 5 oyuncusunu dinlendirme kararını savunarak, ''Konuyla ilgili hiç endişem yok. UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçı için bazı oyuncularımı dinlendirme kararı aldım. Yanlış yapmadım'' dedi.

Fulham, Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında dün evinde Almanya'nın Wolfsburg takımını 2-1 yenmişti.

Premier Lig kurallarına göre takımlar, her maça ellerindeki mümkün olan en iyi kadroyla çıkmak zorunda. Geçen Eylül ayında, Wolverhampton ile Manchester United arasında oynanan maçta, önceki lig maçının ilk 11'inden 9 oyuncusunu değiştiren Wolverhampton kulübüne 25 bin Sterlin ceza verilmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER