SPOR GÜNDEMİ

Vodafone Arena kapılarını açtı

1977 yılında futbolcu olarak İnönü Stadı'nda ter döken Cumhurbaşkanı Erdoğan Arena'nın açılışını yaptı..

Vodafone Arena kapılarını açtı

Beşiktaş'ın yapımı 2.5 yıl süren yeni stadı Vodafone Arena resmen açıldı... Resmi açılış törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Spor ve Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile siyaset, spor ve iş dünyasından davetliler katıldı.

VODAFONE ARENA'NIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Siyah-beyazlı kulübün yapımı için 350 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı Vodafone Arena, sahip olduğu birçok özellikle dünyanın en modern statlarından biri olarak gösteriliyor. Türkiye'nin ilk akıllı stadı Vodafone Arena'ya isim sponsoru olan İngiliz firması, Dolmabahçe'deki stadın teknolojik altyapısı için 10 milyon doları aşan bir yatırımda bulundu. Dijital ekran çözümleri ile geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatılan statta, interaktif ekranlar da yer alacak. Futbol maçlarının dışında stat, aynı zamanda eğlence merkezi olacak. Vodafone Arena, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek. Beşiktaş Müzesi ve siyah-beyazlıların resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazası da statta yer alacak.

Vodafone Arena kapılarını açtı

Müzenin interaktif bir özelliğe sahip olacağı, ayrıca bütün baskılı eserlerin dijital ortama aktarılacağı, ayrıca stattaki Kartal Yuvası'nın da siyah-beyazlıların ürünlerini satan Türkiye'deki en büyük mağaza olacağı öğrenildi

AÇILIŞTA NELER YAŞANDI? İŞTE DAKİKA DAKİKA TÜM GELİŞMELER

Beşiktaş'ın kaptanı Tolga Zengin isyan etti

Saat 18:19 Açılış kurdelasını Recep Tayyip Erdoğan kesti.. Vodafone Arena resmen hizmete girdi..

Vodafone Arena kapılarını açtı

Saat 18:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yaptı

"Beşiktaş Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar, bol gollü galibiyetler diliyorum. 70'li yıllara gidelim dedim.. Şeref Stadı'nda oynadığımız yıllar... Böyle çim saha yok, toprağın içerisinde düştüğünüz zaman zımpara gibi vücudun derilerinin kalktığı yıllar... Örnek statlardan birine kavuşmak, gelişmenin göstergelerinden biri oldu.

Vodafone Arena kapılarını açtı

"BEŞİKTAŞ BÖYLE BİR STADI ÇOK ÖNCEDEN HAK EDİYORDU"

Beşiktaş böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Gecikmiş hakkını elde etti. İlk projeyi de gördüğüm zaman, dış görüntülerle ilgili temennilerim olmuştu. Sağ olsun Fikret başkan, tam olarak yapmış. İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hükümetimize de teşekkür ediyorum.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan şık hareket

ŞU AN BULUNDUĞUMUZ YER ESKİ AÇIK

50 trilyon civarında bir destekle bu stat yapılmış oldu.  En büyük tebriği Beşiktaşlılar hak ediyor. Beşiktaş taraftarı heyecan ve sadakatiyle farkını her zaman ortaya koymuştur. Şu anda bulunduğumuz yer eski açık. Amatörde oynadığımız zamanlar buradan izlerdik. Artık rekabetin çok farklı yaşanacağı bir stat haline geldi. Centilmenlik her spor alanında önemli. Milyonlarca taraftarın olduğu futbolda çok daha önemli."

Recep Tayyip Erdoğan 1977'de İnönü'de!

Saat 17:55 Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşma yaptı..

Davutoğlu: Yaşayan bir spor tesisi olsun

"Biz hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Sembolü Kartal olarak Selçuklu amblemine sahiptir. Beşiktaş camiası her zaman devletin ve milletinin yanında oldu ve beraber yürüdü. Bu eserde emeği geçen herkese buradan takdirlerimi ifade ediyorum. Beşiktaş'a bu statta başarılar diliyorum. Göğsünde al bayrağı taşıyan Beşiktaş bu stattan hiçbir zaman başı önünde çıkmasın inşallah. Beşiktaş, göğsündeki ay-yıldızı sahaya yansıtsın. Temenni ederim, bu stat centilmenlik dışı faaliyetin olmadığı bir stat olsun. Yaşayan bir spor tesisi olsun. Beşiktaş Kulübü bu statla birlikte kendi geleceğini garanti altına almıştır."

Fikret Orman: Cumhurbaşkanımız gizli kahramanımızdır

Saat 17:51 Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç konuşma yaptı

Saat 17:45 TFF Başkanı Yıldırım Demirören konuşma yaptı

Başkan Yıldırım Demirören'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

"Sayın Cumhurbaşkanım bu stadın yapılmasında ne kadar katkınız olduğunu biliyorum. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak size teşekkür ediyorum" 

Stat açılışında Yıldırım Demirören gaf yaptı

Saat 17:26 Beşiktaş Başkanı Fikret Orman konuşma yaptı..

FİKRET ORMAN: CUMHURBAŞKANIM SİZ KARAKARTAL'IN GİZLİ KAHRAMANISINIZ

"Bugün beşiktaşımız evine döndü, kara kartal evine döndü. Atatürk'ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız evine döndü. Halkın takımı olan Beşiktaş'ımız, halkın cumhurbaşkanının önderliğinde açılışını yapacak. Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk. Beşiktaş Kulübü bu ülke içinşehitler vermiştir. Değerlerimizi koruyarak her zaman halkın takımı olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun. İstanbul'un Kadir ağabeyi sayın Kadir Topbaş, siz de sağolun her zaman destek oldunuz. Vodafone kendi hükümlülüğünde olmamasına rağmen buraya akıllı stat için 14 Milyon gibi yatırım yapmıştır. teşekkür ediyorum. Vodafone, kendi yükümlülüğünde olmamasına rağmen, akıllı star için 14 milyon euro destek vermiştir. En çok da bize inan aziz Beşiktaş'ın taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum; sağ olsunlar, var olsunlar. Türkiye son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Stadın mimarisinde bin sene önce İstanbul'daki Kolezyum'dan esinlenildi.

Vodafone Arena kapılarını açtı

Fikir babalarından biri de Cumhurbaşkanımızdır. Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı, dünyanın da en akıllı statlarından biri.Harika bir dijital deneyim yaşatacağız. Çimin altında hem ısıtma, hem de soğutma sistemleri var. Böylece çimin bozulması engellenecek ve kusursuz olması sağlanacak. Stadımızdaki müzemiz,localar,restoranlar ve Kartal Yuvası, her gün taraftara açık olacaktır. Stadımızda en düşük bilet fiyatından girenle, en yüksek bilet fiyatı ile giren aynı kalitede hizmeti alacak. İnönü stadından çıkan demirin yaklaşık 19 katı kadar demir kullandık Vodafone Arena'da. Saygıdeğer cumhurbaşkanımız, siz olmasaydınız bugün bu coşkuyu yaşayamayacaktık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız."

Protokol Vodafone Arena'da sahaya indi



Saat 17:25 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yerini aldı.

Saat 17:15 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu açılışı yapmak üzere stada giriş yaptı.

Vodafone Arena kapılarını açtı

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Resmi açılış öncesi şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN AÇIKLAMA

Tören öncesi konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, açılışla ilgili olarak, "Takımımız ligde yarışıyor. Umarım, yeni bir stadyumla alacağımız saha sonuçlarıyla marka değeri büyüyen Beşiktaş'ı yeniden üst seviyeye çıkarrız. Sahanın zemini mükemmel. İlk idmanı yaptık, ilk maçımızı da yapacağız" ifadelerini kullandı.

Vodafone Arena açıldı! İşte fotoğraflar

Bundan 40 yıl önce futbolcu olarak İnönü Stadı'na çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeldeğerimeni Spor - İETT Spor maçının ardından poz vermişti. Erdoğan 40 yıl sonra Vodafone Arena'nın açılışını yapacak. Vodafone Arena bugün saat 16.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen açılacak

Vodafone Arena kapılarını açıyor

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER