YAZARLAR

Vicdan azabı çekiyor musunuz?

Vicdan azabı çekiyor musunuz?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu sorumun muhatabı Aykut Kocaman’dır. Özgür Çek ile yollar ayrıldığı anda birçok kişinin aklına bu soru gelmiştir. Çünkü Aykut Kocaman “onu kadroya alamadığı için vicdanım sızlıyor” demişti. Kısaca Özgür’ü hatırlayalım. Ankaragücü’ne gittiğinde orada başarılı bir performans ortaya koymuş ve keşke gitmeseydi demiştik. Kullanmış olduğu frikikler, kanat bindirmeleri hoşumuza gitmiş ve Fenerbahçe bunu neden gönderdi demiştik.

Sonra Ankaragücü mali yönden sıkıntı çektiğinde ise Özgür serbest kaldı ve takımına geri döndü. Çok az sayıda fırsat buldu ve çok iyi göründüğünü söyleyemem. Bu onun iyi futbolcu olmadığını ve iyi performans sergileyemeyeceği anlamına gelmez. Fenerbahçe’de en büyük sıkıntı gençlere önem verilmemesidir. Gençlere şans verilmiyor, hatta güvenilmiyor. Siz olsanız bu şartlarda Fenerbahçe alt yapısında olmak ister misiniz? Alt yapıdaki gençlerin psikolojisini düşünebiliyor musunuz? Geleceğin yıldızı diye alınan kaç oyuncuyu oynatabildik? Kaç tanesine sabredebildik? Bu şartlarda yakında Fenerbahçe genç oyuncu da alamayacak. Kimse gelmek istemeyecek.

Aykut Kocaman 

Salih Uçan için iyi bir bonservis ödendi. Kaç maç oynadı? Recep Niyaz’a ne kadar güvenildi? Takım 3-0 önde ve oyuna Selçuk Şahin girdiğinde taraftarın tepkisini hiç duymadınız mı? Selçuk oyuna girdiğinde ancak maç başı alır. Recep ya da Salih girdiğinde kendilerine olan güvenleri artar. Bu konuda Aykut Kocaman sınıfı geçemez. Tamamen garanti futbolu tercih ediyor. Atak yapmaktan ziyade gol yememek için oynatıyor. Topla oynama yüzdesine bakıyorsun Fenerbahçe %60 ile oynuyor ama skora yansıyan bir şey yok. Yan pas mantığı takımı yavaşlattığı gibi geri pas atma yüzdesindeki artışı da beraberinde getiriyor.

Takıma transfer yapılacak ve bu transferler kampa yetişecek deniyordu. Taraftar herkes tarafından mağdur edilirken yönetim tarafından da sürekli kandırılması en acısı. Her olayın ardından bir çıkış yapan yönetim taraftarın sesini yine transfer yapacağız söylentileri ile kesti. Kampın 3.günü olmasına rağmen takıma katılan yeni oyuncu olmadı. Aykut Kocaman ise alınacak oyuncuların transfer süreçlerinin çok zor olduğunu açıkladı. Olmadığı taktirde bir planınız var mı hocam? Hazard transferini yarıda bırakmış bir yönetimden bahsediyoruz. Bu transfer sürecinin hayırlı geçmesini diliyorum. Umarım transfer sözümüzü tuttuk diye oyuncu alınmaz. Aksi taktirde takıma faydasından çok zararı oluyor. Twitterde sorulan her soruya evet, hayır, tamam, oldu, yakında gibi kısa cevaplarla taraftarın sorularını yanıtlamaya çalışan Ömer Temelli bey, transfer sorularında tek bir yanıt bile vermiyor.

Taraftar boşuna beklemesin. Görüşülen oyuncular ile ilgili olumsuz gelişme olduğunda transfer gündemimizde yok deniliyorsa daha ne bekleyeceğim. Aykut hoca ile yönetim iyi bir ikili olmuşlar. Ser verip sır vermiyorlar. Olan bitene iki tarafta razı ise biz kendimizi boşu boşuna paralamayalım. Takım onların, istedikleri gibi oynatırlar, istedikleri adamı alırlar. Daha ne diyeyim.

 

Yorumlar
TREND HABERLER