DİĞER HABERLER

Valilikten Dünya Yaz Kupası açıklaması

Valilik makamına veya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne herhangi bir yazılı talebin ulaşmadığını bildirdi.

Valilikten Dünya Yaz Kupası açıklaması

Erzurum Valiliği, yapılacağı açıklanan ve iptal edildiği belirtilen Kayakla Atlama Dünya Yaz Kupası organizasyonuyla ilgili, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, Valilik makamına veya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne herhangi bir yazılı talebin ulaşmadığını bildirdi. 
 
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ulusal ve yerel basında yer alan haberlerde, ''Atlama Kulelerinin arızalı olduğu, tesisin kış oyunlarından sonra kullanılmaz halde olduğu ve bu nedenle 17-18 Eylül'de yapılması planlanan Kayakla Atlama Dünya Yaz Kupası'nın iptal edildiği'' şeklinde iddiaların yer aldığı anımsatıldı.

 
2011 Universiade Kış Oyunları kapsamında inşa edilen atlama kulelerinin proje ve müşavirlik hizmetlerinin, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından, Sloven Atelje-S firmasından satın alındığının ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Proje inşaatının tüm aşamalarında ve sonrasında, Türkiye Kayak Federasyonu'nun hizmet ve proje satın aldığı Atelje-S firmasının kontrolünde ve denetiminde tüm imalatlar gerçekleştirilmiştir. Tesisin geçici kabulü 12 Kasım 2010 tarihinde, Atelje-S firmasının onayı alınarak gerçekleştirilmiştir. 2011 Universiade Kış Oyunları öncesi, Dünya Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tesise onay verilerek, tesisin uluslararası standartlarda olduğu belirtilmiştir ve yarışlar başarıyla sonuçlandırılmıştır. Tesisin kesin kabulü ise henüz gerçekleşmemiştir. Ayrıca, Türkiye Kayak Federasyonu'nun, 16-29 Mayıs ve 17 Temmuz-9 Ağustos tarihlerinde Kayakla Atlama Kuleleri tesisimizde yaptığı kayakla atlama kamp çalışmaları sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.''

Atlama kulelerine yönelik basında yer alan iddiaların ardından, basın mensupları tarafından atlama kulelerinde yapılan incelemelerde, pistin sulama sistemlerinin çalıştırıldığı ve tesisin sorunsuz çalıştığı müşahede edildiği belirtildi.

Kayakla atlama tesisinin bulunduğu alanın fiziki durumundan kaynaklanan ve yoğun yağış mevsiminde meydana gelen toprak kaymalarına anında müdahale edildiğinin altının çizildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Müteahhit firma, meydana gelen toprak kaymalarını önlemeye yönelik betonlama ve drenaj çalışmalarını tamamlamıştır. Bu hususta herhangi bir problem mevcut değildir. Funiküler sistemi için Sloven firma ile bakım onarım sözleşmeleri imzalanmış, talep ettikleri yedek parça ve yıllık bakım ücretleri hesaplarına yatırılmıştır. Yıllık bakımların yapılması için ülkemize davet edilmişlerdir. İddialar arasında bulunan diğer bir konu ise, rüzgar bariyerlerinin olmamasından dolayı tesiste atlama yapılamadığıdır.

Fakat unutulmamalıdır ki, 2011 Universiade Kış Oyunları'nda kayakla atlama müsabakalarının yapılmasına Dünya Kayak Federasyonu ve Dünya Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından müsaade edilmiş ve ağır kış şartlarına rağmen turnuva süreci başarıyla tamamlanarak, tesislerimiz ve İl Müdürlüğümüz, FISU ve diğer uluslararası yetkili kuruluşların da yazılı ve sözlü takdirlerini kazanmıştır. Tüm bunlara rağmen, rüzgar bariyerleriyle ilgili bir ihtiyacın hasıl olması durumunda da en kısa sürede gerekli çalışma ayrıca değerlendirilecektir.''

Açıklamanın son bölümünde ise tesislerde mutat bakımların yapıldığına vurgu yapılarak, şöyle denildi:

''Halihazırda tesisimizde her türlü ulusal ve uluslararası organizasyon yapılabilir. Bahsi geçen, yapılacağı söylenilen ve iptal edildiği iddia edilen organizasyonla ilgili, Türkiye Kayak Federasyonu'nun, Valiliğimize veya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze herhangi bir yazılı talebi de şuana kadar ulaşmamıştır.''

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER