BASKETBOL

VakıfBank 3. kez dünya şampiyonu oldu

FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda finalde Brezilya ekibi Minas Tenis Clube'ü 3-0 yenen temsilcimiz VakıfBank tarihinde 3. kez dünya şampiyonu oldu.

 VakıfBank 3. kez dünya şampiyonu oldu

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası'nın finalinde Brezilya ekibi Minas Tenis Clube'ü 25-23, 25-21 ve 25-19'luk setlerle 3-0 mağlup ederek, üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez dünyanın en büyüğü oldu.

Son altı Dünya Şampiyonası'nda üçüncü kez (2013, 2017, 2018) şampiyon olan sarı-siyahlılar, bu kupayı en çok kazanan Türk takımı olmayı başardı. Bu şampiyonlukla VakıfBank, "Türkiye'nin uluslararası alanda en başarılı takımı" unvanını da perçinledi.

Karşılaşmaya iyi başlayan ve ilk teknik molayı 8-6, ikinci teknik molayı da 16-14 önde bitiren VakıfBank, Zhu Ting ile Zehra Güneş'in smaç sayılarıyla etkili olduğu birinci seti 25-23 kazanarak 1-0 öne geçti.

VakıfBank, ikinci sette rakip takımın iyi savunmasına karşın ilk teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı 16-13 üstün geçti. Slöetjes ve Robinson'ın blok ve smaç sayılarıyla ön plana çıktığı seti 25-21 üstün bitiren sarı-siyahlı ekip, durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette rakibinin direncini kıran VakıfBank, ilk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı 16-10 önde tamamladı. Sarı-siyahlı takım, Zhu Ting'in skorer performansıyla damga vurduğu üçüncü seti 25-19, maçı da 3-0 kazanarak altın madalyaya ulaştı.

Bu sonuçla VakıfBank, turnuvada üst üste ikinci, toplamda ise üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

Salon: Olimpiyat Spor Merkezi
Hakemler: Jiang Liu (Çin), Patricia Rolf (ABD)

Minas: Carneiro, Gattaz, Marques, Guimaraes, Pereira, De Souza (Nicolosi, Cattani, Costa, De Oliveira, Leao)
VakıfBank: Cansu Özbay, Robinson, Rasic, Zhu Ting, Slöetjes, Zehra Güneş (Gizem Örge)
Setler: 23-25, 21-25, 19-25 Süre: 89 dakika (28, 28, 33)

"Türk kadınına armağan olsun"...VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, ''Üst üste iki Avrupa şampiyonluğundan sonra üst üste ikinci, toplamda üçüncü Dünya Kulüpler şampiyonluğunu kazanmak çok büyük bir gurur. Emeği geçen oyuncularımızı, teknik ekibimizi ve çalışanlarımızı kutluyorum. Büyük bir adanmışlıkla kulübümüze inanan ve sahiplenen Bankamıza, bizlere bu imkanı sağlayan Bankamız Yönetimi ve Genel Müdürümüze sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah bütün takım ve sporcularımıza bu başarıları nasip etsin. Bu kupa, emeklerinin değeri hiçbir zaman ölçülemeyecek ve ödenmeyecek her yaştaki Türk kadınına armağan olsun'' dedi.

TFF'den VakıfBank'a tebrik...Türkiye Futbol Federasyonu, sosyal medya hesabından VakıfBank'ı kutladı. TFF'nin paylaşımı şöyle: "Tebrikler VakıfBank. 2018 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda finalde Brezilya ekibi Minas Tenis Clube'ü 3-0 yenerek 3. kez dünya şampiyonluğuna ulaşan ve ülkemizin gururu olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nı yürekten kutlarız."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER