GALATASARAY

UEFA'dan Galatasaray'a kötü haber geldi

UEFA, Galatasaray ile yaptıkları anlaşmanın, Finansal Kontrol Kurulu Araştırma Komisyonu tarafından tekrar inceleneceğini açıkladı.

UEFA'dan Galatasaray'a kötü haber geldi

UEFA'dan Galatasaray'a kötü haber geldi. Resmi bir açıklama yapan UEFA yetkilileri, Finansal Kontrol Kurulu Araştırma Komisyonu'nun Galatasaray ile yapılan "settlement agreement" anlaşmasını tekrar inceleyeceği duyurdu.

ESKİ ANLAŞMA DEVAM EDECEK...İnceleme süresince, Galatasaray'ın 13 Haziran'da yaptığı anlaşmanın geçerliliğini sürdüreceği belirtildi. Açıklamada, kararın alınma nedeni ya da incelemenin ne zaman sona ereceği konusunda ise bilgi verilmedi.

UEFA, 13 Haziran'da Galatasaray'a Finansal Fair Play kuralları kapsamında para ve futbolcu sayısı kısıtlama cezası vermişti ve UEFA ile Galatasaray arasında 4 yılı (2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonları) kapsayacak şekilde anlaşmanın yapıldığı duyurulmuştu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Spor Hukukçusu Emin Özkurt, "Yeniden gözden geçirilme durumuyla birlikte tekrar ağır yaptırımlar karşılaşma ihtimali ortaya çıktı. Anlaşma devam ederken şartlar değişti ve UEFA tekrar değerlendirme ihtiyacı duydu. Galatasaray ve Türk takımlarının yaptığı ihlalleri Avrupa'nın birçok takımı yaptı veya yapıyor. Bazen çok büyük kulüpler ihlal yaptığında talimatların dahi değiştiğini UEFA nezdinde gördük" şeklinde konuştu.

mustafa cengiz

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ...Öte yandan sarı-kırmızılı kulüp konuyla ilgili bir açıklama yaptı:

UEFA iç işleyişi dahilinde;

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Üst Yargı Organı, Kulübümüz ile ilgili Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun aldığı Uzlaşma Anlaşması kararıyla ilgili değerlendirme ve ek bilgiler talep etmiştir.

UEFA'nın iç prosedürleri dahilinde yapılan ve Haziran 2018'den bu yana süren bu süreç ve bu işlem, Kulübümüzün UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almasını etkilememektedir. Kulübümüz, imzaladığı Uzlaşma Anlaşması çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kulübümüz bu işleyiş süreci dahilinde, UEFA'nın ilgili kurumlarına gerekli resmi açıklama ve yanıtlarını vermektedir ve Kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda resmi yanıt ve aksiyonlarını vermeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER