BEŞİKTAŞ

UEFA'dan Beşiktaş'a servet

UEFA, geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımlara verdiği para ödülünün miktarını açıkladı.

UEFA'dan Beşiktaş'a servet

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2016-17 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde yer alan takımlara toplam 1 milyar 396 milyon avro dağıtıldığı belirtildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon grup aşamasında üçüncü olarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden ve çeyrek finale yükselen Beşiktaş, en kazançlı Türk kulübü oldu.

Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nden toplam 33 milyon 795 bin, Avrupa Ligi'nden ise 6 milyon 123 bin avro gelir elde ederek toplamda 39 milyon 918 bin avroyu kasasına koydu.

UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon mücadele eden 56 takıma ise toplam 423,1 milyon avro para ödülü verildi.

Geçen sezon Avrupa Ligi'nde yer alan diğer Türk takımlarından Osmanlıspor 10 milyon 414 bin, Atiker Konyaspor ise 7 milyon 474 bin avro elde etti.

UEFA'dan en çok para kazanan kulüp son finalist Juventus oldu. İtalyan devi UEFA'dan 110 milyon Euro para kazandı. Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid ise 81 milyon Euro'yu kasasına koydu.

Juventus ve Real Madrid arasındaki para farkının nedeni ise TV gelirleri. Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon sadece 2 İtalyan temsilci olduğu için Juventus'un TV geliri 58 milyon Euro iken, İspanya'yı 4 takım temsil ettiği için Real Madrid'in TV geliri 26 milyon Euro oldu.

Fikret Orman Cenk Tosun'u satma şartını açıkladı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER