YAZARLAR

UEFA dosyayı kapattı haberi yalan

UEFA dosyayı kapattı haberi yalan

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Bazı basın kuruluşları tarafından atılmış 'UEFA'dan flaş Fenerbahçe kararı! Dosya kapandı...' başlığı uydurma ve kasıtlıdır.

Yazılı ve görsel basın kuruluşları tarafından Fenerbahçe yanlısı bir internet sitesine dayandırılarak yapılan"UEFA dosyayı kapadı! Flaş!.. ve "UEFA 2010-2011 sezonu dosyasını tamamen kapatarak Fenerbahçe'ye müjdeyi verdi" ilgili haberin incelendiğinde gerçek dışı bir yayın olduğu anlaşılmaktadır.

Maalesef bugün birçok basın kuruluşunda yer alan ve Fenerbahçe yanlısı olduğu belli olan internet sitesine dayandırılarak yapılan haber tamamen gerçek dışı ve gündemi saptırma bir haber olduğu anlaşılıyor.

Zira, UEFA'nın resmi internet sitesi incelendiğinde haberin başlığında olduğu gibi veya bu konu hakkında yazılmış tek bir satır yazının olmadığı görülmektedir.

Haberin spotuna ve fotoğrafına bakıldığında, "UEFA dosyayı kapattı2010-2011 dosyası resmen kapandı" şeklindedir.

UEFA dosyayı kapadı! Flaş!.. başlığıyla yapılan haberde UEFA'ya dayandırılacak herhangi bir kaynak gösterilememiştir.

Haberin tamamen yalan olmadığını gösterebilmek ve bir yerlere dayandırmak için "....com sitesinin kulübe yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre " "....edinilen bilgilere göre'' yada "2010-2011 dosyası resmen kapandı edinilen bilgiler arasında" denilmektedir.

Hukuka, ahlaka ve yayıncılık ilkelerine aykırı yapılan bu haberlerin yargıyı ve spor kamuoyunu etkilemek kastı taşıdığı aşikardır. Bu tarz bir yayıncılık anlayışını, vahim bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak ciddi anlamda yayın yapmakla tanınan basın kuruluşlarında bu duruma alet olmasını anlamak mümkün değil. Nitekim bu haberin ciddiye alınır bir yanı olmamasına rağmen TRT spor dahil bir çok basın kuruluşunda yer alması manidardır. Etik olmayan bu yönlendirme haberlere alet olunmamalı.

Birileri Fenerbahçe'yi UEFA Disiplin Komitesi'nin ceza vermesi ihtimalinden kurtarmak isteyebilir fakat bunu yaparken spor kamuoyu yanıltılmamalıdır.

Fenerbahçe davasında yeniden inceleme de yalan oldu

Ne enteresandır ki; aynı gün benzer bir şekilde "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe'nin başvurusu sonrasında şike dosyasını yeniden inceleme kararı aldığının öne sürülmesi üzerine bir açıklama yapıldı" Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Futbolda Şike Davası'nda Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kararıyla ilgili gelen itiraz dilekçelerini incelemeyi sürdürdüğü, "yeniden inceleme kararı alma" gibi bir usul bulunmadığı bildirilerek maksatlı olduğu anlaşılan haber yalanlanmış oldu.

Yorumlar
TREND HABERLER