YAZARLAR

UEFA cezayı kesti!!!

UEFA cezayı kesti!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

Şimdi bunu bize uyarlayalım. UEFA Fenebahçe’ye taraftar olayları yüzünden bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. Ben o olayları yapanları taraftar olarak görmüyorum. Onlar sadece zavallılar topluluğudur. Kendileri taraftar değildir. Kulübe faydaları olmadığı gibi zararları olmaktadır. Onların derdi Fenerbahçe’nin futbol değil, onların derdi yönetim çatışmasında birilerine yalakalık yapmaktır.

Seyircisiz oynanan maçta rahat durmayan o faydasızlar saha içine havai fişek attılar. Birde paraşüt eklemişler. O gece bu olaylara biz kızarken twitter üzerinden “biz geliyoruz”, “ Fenerbahçe her yerde” diye bu olayı tasvip edenler Uefa’nın yeni cezasının sorumlularıdır.

UEFA sizinle uğraşmaz. UEFA cezasını verir geçer. Şimdi son 16 maçlarına çıkacak olan takımın yanında yer almak varken yine dışarıda ekranda ya da evlerinizde izleyeceksiniz. Fenerbahçe yalnız kalacak. Tribün desteği olmayacak. Bunu sahiplenen utanmazlar şimdi kına yaksınlar.

Deneme 

Bakın kulübün sitesinden olduğu gibi paylaştım. Seyircisiz oynama, 60 Bin Euro para cezası, 2 yıl içinde tekrarı olması durumunda Avrupa kupalarından men edilme cezası ve Meireles’e V.Plezen maçlarında oynamama cezası geldi.

Fenerbahçe’yi seven, takımını yalnız bırakmak istemeyen ve iyi günde kötü günde takımının yanında olan taraftarın ne suçu var demeyin. Yanındaki suç işleyene müdahale etmezsen sende onun yaptığı suça ortak olmuş sayılırsın.

Aykut Kocaman nasıl eleştiriliyorsa, Aziz Yıldırım nasıl eleştiriliyorsa, yönetim nasıl eleştiriliyorsa eleştirilme sırası taraftardadır. Taraftar bu yaptıklarının cezasını sadece kendisi çekmeyecek en büyük cezayı kulübüne çektirecektir. Hem maddi hem de manevi olarak takımını yalnız bırakacak olan taraftarların ellerini çenelerine koyup düşünmeleri ve hatalarından vazgeçip gerçek bir taraftar gibi takımının yanında olmalıdır. Zaten uzun yıllardır taraftar gerçek anlamda destek sağlayamıyor. Eski günlerdeki gibi sadece tezahüratları ile takıma güç katamıyor. Güç katamadığı gibi takımın gücünden güç eksiltiyor.

Hani bazen diyoruz ya insanlıktan nasibini almamış kişiler Fenerbahçe hakkında olur olmaz yorum yapıyor diye, işte onlara bu yorumları yapma fırsatını taraftar veriyor. Onları izlerken suçun yüzde kaçı taraftara ait bir düşünün. Ben şimdi sadece olaylara kısaca değindim. Çeyrek finale kalırsak konuyu deşmeyeceğim, eğer V.Plezen takımına kendi sahamızda elenirsek asıl o zaman konuşacağım.

Yorumlar
TREND HABERLER