YAZARLAR

Türkiye’nin en iyi hakemi…

Türkiye’nin en iyi hakemi…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ben her ne kadar Eskişehirspor – Fenerbahçe maçında verdiği kararlarla tartışılır olsa da Fırat Aydınus’un Türkiye’nin en iyi hakemi olduğunu düşünüyorum. Otoritesi bana göre Cüneyt Çakır’dan çok daha iyi. Ben kendisinin hiçbir maçta art niyetli, kasıtlı kararlar verdiğini düşünmedim ve düşünmüyorum.

Eskişehirspor – Fenerbahçe maçında Caner’in atıldığı pozisyonda yanlış karar verdi. Veysel Sarı “LAN” demiş. Bunu Caner söyledi diye kartı Caner’e göstermiş. Caner konusunda biraz acele davrandı ve o anda hislerine yenik düştü. Bir çok maçta futbolcuların neler söylediğini ekran başında, herhangi bir teknolojik buluşa gerek kalmadan anlayabiliyoruz. Veysel aynı maçta Sezer’in kaşı açıldığında yardımcı hakeme “GÖRMÜYORMUSUN LAN, BAYRAĞI NEDEN KALDIRMADIN LAN” dediğini duyduğunu belirtti. Hakemlere karşı futbolcuların sınırı aştığı birçok karşılaşma var. Bazı oyuncular itiraz sınırını aşarak seyirciyi tahrik eden davranışlar içerisine de giriyorlar. Kısacası neler gördük neler. Fenerbahçe şu anda psikolojik olarak da sıkıntılı günler yaşıyor. Uzun bir süredir takım ile ilgili sürekli olumsuz hava estirilmeye çalışılıyor. 3 Temmuz süreci, Alex olayı, Aykut Kocaman meselesi, Sow sakat söylentileri derken Fenerbahçe’nin üzerine çok gidildi. Şimdi de Caner’in gereksiz yere oyundan atılıp takımın 10 kişi bırakılması bardağı taşıran damla oldu.

Aykut Kocaman takım gol attığında bile yerinden çok devinmeyen, sevincini dışına yansıtmayan bir karakter olmasına rağmen bu pozisyonda çılgına döndü. Bana göre haklıydı da. Artık yeter diyordu. Bir takımın kaderi ile birileri oynamasın derken zaten Fırat hocayı kast etmiyordu. O konulara girmeyeceğim çünkü daha önce defalarca yazdık. Her ne olursa olsun Fırat hocanın düdük asması gibi bir beklenti içine girmek hata olur. Özellikle bu olayların üstüne hocanın evine muhabir gönderen, hanımına sorular sormaya çalışan, kapıcı ve komşularına Fırat hoca nasıl, aidat öder mi diye sorular soran ve habercilik yaptıklarını sanan birkaç kendini bilmezin de yaptığı terbiyesizliğin yanlarına kar kalmaması gerekir. Hangi hatalı karardan sonra hakemin evine gidildi? Bu haberle reyting yapıp habercilik mi yapmış oldunuz? Yoksa tam eksine milletin sizler hakkında olumsuz düşünmesine mi neden oldunuz? Ben sizin habercilik dediğiniz kavramı gidip gerçek gazetecilerden, habercilerden öğrenmenizi tavsiye ederim. Habercilik bu değildir. Kimsenin özel hayatını ekranlara taşıyamazsınız. Bu habercilik değil terbiyesizliktir.

Deneme
Fırat Aydınus hoca eğer yazımı okursa kendisinden bir ricam olacak. Hata yapmış olabilirsiniz ki birçok hakem hata yapabilir. Asla duruşunuzu bozmayın. Siz yine sahaya çıkın ve alnınız ak bir şekilde maçlarınızı yönetin.

Eskiden hakemlik yapıp her türlü dalavereyi bilenler var ya onlar sizleri kendileri ile karıştırıyor.

Sizin saflığınıza ve temiz kalpliliğinize leke sürmeye çalışıyorlar.

Çünkü onlar zamanında neler yaptı neler.

Bakın programlarda azıcık konu açıldı mı neler söylüyorlar.

Eski hakemlerle yeni hakemleri birbirine karıştırmak isteyenler iyi biliyorlar ki o eskindendi.

Siz iyi bir insansınız ve iyi bir hakemsiniz. Yolunuz açık olsun. Avrupa arenasında da maç yöneteceksiniz ve size canı gönülden başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun.

Deneme

Yorumlar
TREND HABERLER