SÜPER LİG

Türkiye'de teşvik primi almayan yok!

Türk futbolunun eski gol krallarından Zafer Biryol, şike soruşturmasıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Türkiye'de teşvik primi almayan yok!
Türk futbolunun eski gol krallarından Zafer Biryol, şike soruşturmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Haftalık haber dergisi Aksiyon'da Behram Kılıç'a röportaj veren efsane isim, Türkiye'de her başı sıkışanın bu işleri (şikeyi) yapmaya çalıştığını söyledi.

Türkiye'de şikenin her zaman var olduğunu vurgulayan Biryol, "Süper Lig'deki de, amatör takımdaki de... Ben şahsen teşvik priminin suç olmasına karşıyım. Teşvik primini almayan futbolcu yoktur herhâlde Türkiye'de. Şikeye Allah'a şükür hiç karışmadım. Yine Allah'a şükür hiç teklif edilmedi. Bu olaylara birilerinin dur demesi lazımdı. Savcıları kutluyorum. Bundan sonra şike çok daha az olacaktır." dedi.

Şike yapacakların, kime teklif edeceklerini bildiğinin altını çizen Zafer Biryol şöyle devam etti:

"Futbolcular da bilir kimin şike yapacağını, yöneticiler de... Şikeyi yapan oyuncu futbol hayatı boyunca her şike konusunda aranan adam olur! Daha sonra vicdan azabı olur mu bilmem ama arkadaşlarının hakkını yemekten, hesabı çok zor olur. Şunu da söylemem lazım; Türk futbolcuları arasında bir laf vardır: 'Şike yapan karısını da satar' diye (affedersiniz)."

Sürecin Türk futbolunu kötü etkilediğine işaret eden Biryol, "Ona rağmen çok güzel maçlar oluyor. Ben Türk futbolunun her geçen sene çok daha iyiye gittiğini düşünüyorum. Bu gidiş çok daha hızlı olmalıydı ancak yöneticiler işi yavaşlatıyor. Bu kadar paranın olduğu bir ligden her sene Avrupa kupalarında ses getirecek takımlar çıkmalıydı. Ancak kötü yönetimler buna engel oluyor." ifadelerini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER