GALATASARAY

Türkiye Ergin Ataman'ın soyunma odasındaki sözlerini konuşuyor

Galatasaray'ı Eurocup'ta şampiyonluğa taşıyan Ergin Ataman, karşılaşmanın ardından soyunma odasında bir konuşma yaptı.

Türkiye Ergin Ataman'ın soyunma odasındaki sözlerini konuşuyor

Strasbourg’u 78-67 yenerek Eurocup'ta şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank, sarı-kırmızılı taraftarları ve tüm Türkiye'yi sevince boğdu.

Karşılaşma sonrası soyunma odasına girerek oyuncularını kutlayan Ergin Ataman, daha sonra duygusal bir konuşma yaptı.

TARİHE GEÇTİNİZ

Başarılı koç, ''Yüz yıllık bir kulüpten bahsediyoruz. Bundan 16 yıl önce UEFA Kupası'nı kazanmışlardı. Baskette ilk kupayı getiren sizsiniz. Bundan sonra daha da büyük işler yapacağız. Kulübün tarihine geçtiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.'' dedi.

KARİYERİ BAŞARILARLA DOLU

Tarih öğretmeni! Galatasaray'ı Eurocup'ta şampiyonluğa taşıyan ve sarı-kırmızılı kulübe erkekler basketboldaki ilk Avrupa şampiyonluğunu getiren başantrenör Ergin Ataman, kariyerinde 3. kez Avrupa kupası kaldırdı.

2002 yılında Montepaschi Siena ile Saporta Kupası'na kazanan Ergin Ataman, 2012'de de Beşiktaş'ı FIBA Eurochallenge Cup'ta mutlu sona ulaştırmıştı. Yine 2012'de Beşiktaş'ı 37 sene sonra lig şampiyonluğuna taşıyan Ergin Ataman, 2013'te de Galatasaray'ı 23 yıl sonra ligin zirvesine çıkarmıştı.

O zamanki adıyla Efes Pilsen'in 1996'de kazandığı Koraç Kupası'nda da Aydın Örs'ün yardımcısı olan Ergin Ataman, bir anlamda erkekler basketbolda Türkiye'ye gelen tüm Avrupa kupalarında pay sahibiydi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER