BASKETBOL

Türk Telekom ULEB Kupası'nda Zenit'i devirdi

Basketbolda ULEB Avrupa Kupası C Grubu 6. hafta maçında Türk Telekom, konuk ettiği Rusya'nın Zenit takımını yendi.

Türk Telekom ULEB Kupası'nda Zenit'i devirdi

Karşılaşmaya rakibine oranla daha iyi giren Türk Telekom, Stimac'ın art arda basketleriyle 3. dakika içinde 6-0'lık üstünlük sağladı. Konuk takım maçtaki ilk sayılarına Voronov ile ulaşırken, Stimac ile boyalı alanda etkili olmaya devam eden Türk ekibi, 7. dakikayı da 6 sayı farkla (12-6) üstün geçti. Landesberg ve Redding'in de skora katkı vermesiyle üstünlüğünü sürdüren Türk Telekom, ilk çeyreği 17-13 önde bitirdi.

Zenit, 2. periyoda hem hücumda hem savunmada çok iyi başladı. Rakibinin yaptığı top kayıplarını özellikle Trushkin ve Scrubb ile sayıya çeviren Rus ekibi, 14-0'lık seriyle 13. dakika içinde 10 sayılık farkı (17-27) yakaladı. Çeyrekteki ilk sayılarını Landesberg ile bulan Türk Telekom, savunmada istediği oyunu sergileyemeyince, Zenit 16. dakikaya da 35-28 önde girdi. Türk Telekom, rakibinin üst üste hücumlardan boş dönmesini Landesberg ile değerlendirse de Zenit, soyunma odasına 41-38 üstün gitti. 

Türk Telekom, 3. çeyreğin ilk bölümünde Campbell, Landesberg ve Stimac'ın basketleriyle 10-0'lık seri bularak 23. dakika içinde 7 sayılık farka (48-41) ulaştı. Trushkin ve Uthoff'un sayılarıyla farkı azaltmaya çalışan rakibine Landesberg-Stimac ikilisiyle karşılık veren Türk Telekom, üstünlüğünü sürdürdü ve periyodu 58-53 önde tamamladı.

Final çeyreğine Zenit, Scrubb, Türk Telekom ise Redding'in sayılarıyla girdi. Karasev ve Scrubb ile rakip savunmayı aşan Zenit, savunmada Campbell ve Landesberg'i durduramayınca Türk ekibi, 35. dakikayı da 5 sayı farkla üstün geçti: 69-64. Redding'in de devreye girmesiyle kontrolü elinde tutan Türk temsilcisi, son 2,5 dakikaya 76-68 önde girdi. Maçın en skorer ismi Landesberg'in önderliğinde oyunun kontrolünü elinde tutan Türk Telekom, karşılaşmadan 81-75 galip ayrıldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER