OLİMPİYAT HABERLERİ

Türk sporu yeni bir skandalla sarsıldı

Doping illetinin pençesinde kıvranan ve son dönemde sıkıntılar yaşayan Türk sporu, yeni bir skandalla sarsıldı.

Türk sporu yeni bir skandalla sarsıldı
Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında podyuma çıkmış 8 halterci ile 8 rekortmen atletimiz dopingli çıktı. 16 sporcu Akdeniz Oyunları kadrosundan da çıkarıldı.. 
 
Türk sporunda son dönemlerde peş peşe patlayan doping skandallarına yeni bir halka daha eklendi. Akdeniz Oyunları'nın kadrosunda yer alan 8 atlet ile 8 haltercimizde doping çıktı.

Halter Milli Takımı ve Türk kafilesinde bomba etkisi yaratan bu şok gelişmenin ardından adı geçen sporcular jet bir operasyonla takımdan çıkarılıp evlerine gönderildi.

İngiltere'de öğrendiler
İkinci şok haber ise atletizmden geldi. İngiltere'de bugün ve yarın yapılacak Avrupa Takımlar Şampiyonası Süper Lig atletizm yarışmalarında, Milli Takım kafilesinde yer alan 8 rekortmen sporcu, dopingli çıkınca yarışlardan çekildi.

Ada'ya gitmelerine rağmen, Türkiye Şampiyonası'nda yapılan doping kontrolü sonuçları dün ortaya çıkınca, sporcuların da sahaya çıkarılmasına izin verilmedi.  
 
Aralarında Kıvılcım Kaya, Esen Kızıldağ, Emel Güngör, Tuğçe Şahutoğlu, Dilek Esmer, Batuhan Buğra Eruygun ve Hasan Birinci'nin bulunduğu 8 atlet ile yine Gürbüz Gürbüzoğlu, Artun Talay ve Çağlar Kahramanoğlu'nun içinde bulunduğu 6 antrenör, doping nedeniyle Akdeniz Oyunları kadrosundan da çıkarıldı. Bu isimler 26 Haziran'da Mersin'de başlayacak yarışmalara da katılamayacak.  
 
halter 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER