YAZARLAR

Turgay Bey dikkat! Elektrik çarpar..

5.haftayı geride bıraktığımız süper ligimizde, amigo yazar, şimdiden şampiyonu belirlemek üzere kolları sıvamış,puan cetveline bakarak tuttuğu takımı şişirmeye,rakiplerini karalamaya başlamış.

Hakan Cerrahoğlu
Hakan Cerrahoğlu[email protected]
Bu hafta cümlelerimizin eline frezyaları tutuşturarak başlayalım. Futbola samimiyet yaklaşımlarımızla..
5.haftayı geride bıraktığımız süper ligimizde, amigo yazar, şimdiden şampiyonu belirlemek üzere kolları sıvamış,puan cetveline bakarak tuttuğu takımı şişirmeye,rakiplerini karalamaya başlamış.
Medyamızda bir yandan Beşiktaş'ın başarılı futbolunda daha ligin başında olmamıza rağmen Şenol Güneş'i överken, "siz hepiniz, kartal tek" diyen futbolun zavallı Jan Valjan'ı var. Kim mi? Turgay Demir. Objektif bir spor yazarı olması gerekirken gözü Beşiktaş'tan başkasını görmeyen biri. At gözlüğü takmış gibi.
Haftalardır, Şenol Güneş'i öve öve bitiremiyor bu zat. Oysa Beşiktaş 3 büyüklerden biri. Birbirini tanıyan oyunculardan kurulu. Kadro olarak oturmuş bir takım. Her mevkide üst düzey oyuncu alternatifleri olan. Beşiktaş'ı majör seviyeye yükselten gizli kahraman ise Biliç. Şenol Güneş, planı programı Biliç'in döneminde yapılmış kaliteli, hazır bir takımın başında.
Beşiktaş gibi kaliteli bir kadroya sahip olan takımın başına Hikmet Karaman, Yılmaz Vural, Mustafa Reşit Akçay'ı koy, onlarda, yetenekli oyunculardan kurulu Beşiktaş'ı şampiyonluğa oynatır. Bir gerçek varsa o da  Beşiktaş yönetiminin başarısıdır.  
Turgay Demir, Şenol Güneş'i mucize bir hocaymış gibi şişirip duruyor. "Rakip Porto olmuş Fenerbahçe olmuş farketmez Beşiktaş alayına gider" diyor. Fenerbahçe'yi, Aykut Kocaman'ı küçümsüyor. "Güneş çarpar" diye yazıyor. Amigo gibi başlık atıyor. Turgay bey'e, biride çıkar der ki;
"Turgay bey dikkat ! elektrik çarpar"
" Sokma parmağını prize, Aykut Kocaman elektrik gibi, elektrikle şaka olmaz, 100 volt gibi parlarsın sonra." diye..
Şenol Güneş'in en büyük şansı Beşiktaş'ın başında teknik direktör olması. Trabzonspor'un başındayken 5 mayıs 1996 da beraberlik bile Trabzon'un şampiyon olmasına yeterken, Fenerbahçe'yi yenmek hırsıyla Trabzon'da maçı Oğuz ve Aykut'un golleriyle 2-1 kaybedip Trabzonspor'u şampiyonluktan eden Şenol Güneş değil miydi.
 Madem ki şimdi Şenol Güneş büyük bir taktisyen büyük bir deha, koyalım kendisini Alanyaspor'un, Osmanlıspor'un, Trabzonspor'un başına şampiyon yapsın bizde alkışlayalım, takdir edelim.
Bu hafta; önce Fenerbahçe, sonra Porto karşısında Şenol  Güneş'li Beşiktaş'ı hep birlikte izleyeceğiz. 
Futbol Turgay Demir'in balon şişirme sözleriyle oynanmıyor. Turgay Demir'in "güneş çarpar, siz hepiniz, kartal tek" gibi uçan balon sözleri, meşe gölgesinde filizlenen yosunlar gibi soğan kokuyor. Rüzgar fırıldakları kenara çekilsin ki; doğru yorumlar önden çıksın artık!
Haftanın panoromasında Fenerbahçe için de bir kaç söylemek gerekirse;
Fenerbahçe'nin Alanyaspor galibiyetini alkışsız bırakmayalım. Henüz Fenerbahçe'nin oyun sistemi, takım içindeki uyum tam hazır olmasada..
Oyuna baktığımızda; 
Alanya karşısında galibiyet üzerine kurulmuş bir Fenerbahçe izledik. Skirtel'in yokluğunda Neto - Roman ikilisi defans hattında dikkatliydi, yeni transfer Vincent Janssen güçlü fiziği ve sihirli gol vuruşlarıyla "Fenerbahçe'nin santraforu benim" dedi. İsla'da maçın iyilerindendi. Valbuena ayağına her topu alışında Fenerbahçe'nin hızı artıyor. Final pasları da doğru tercihler oluyorsa gol de gecikmiyor.
   
Fenerbahçe kazanmak için koşmayı şart koşmuş belli ki.
Aykut Kocaman kaybedilen puanları kazanmak adına sabırlı. Beşiktaş derbisiyle lige yeniden başlayacak gibi..

Yorumlar
TREND HABERLER