SPOR GÜNDEMİ

TSYD eğitim semineri başladı

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) eğitim semineri, Antalya Belek Gloria Golf Resort'ta başladı.

TSYD eğitim semineri başladı

TSYD 50. Yıl Sporun Zirvesi konulu seminerin açılışında konuşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1'inci Başkan vekili Ufuk Özerten, 24 saat çalışan bir kurum olduklarını belirtti. "Futbol, yaşayan bir bebek gibi. Sorun nerede çıkıyor ne zaman çıkıyor, ne zaman çıkacak belli değil" derken federasyonun sıkıntılı bir sürecin ardından göreve geldiğine dikkati çeken Ufuk Özerten, şöyle devam etti:

"Bu süreç zarfında bir takım kararlar aldık. Spekülasyonlar yapıldı. Şuna inanız ki, Hz. Ömer'i mezarından çıkartıp, sabah namazında kalkan Hz. Ömer, öğle namazında 'Beni arkadaş koyun yerime, ben bu işi çözemem' derdi. Yılmadık. Düşündüğümüz tek olay Türk futbolunun geleceğiydi."

Bu süreçte ne kulüpleri, ne de kişileri düşündüklerini öne süren Özerten, "Türk futbolunun zarar görmemesini temin için başka başkanımız Yıldırım Demirören olmak üzere bu yola baş koyduk. Allaha şükürler olsun ki bu yere geldik" dedi.

Bu sürecin bir sonucu olarak Türkiye'de futbolun günden güne daha iyi gittiğinin görüldüğünü, bunun puan cetveline de yansıdığını kaydeden Ufuk Özerten, tek endişelerinin tribündeki olaylar olduğunu kaydetti. Tribünden bir kaçış olduğunu kaydeden Özerten, bu konuda spor medyasının da desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

OKULLARA FUTBOL SOKULMALI

Spor kulüpleri kanunu konusuna az değinen Özerten, "Futbolun ayrı bir yasası olması lazım" dedi. Böyle bir yasanın aynı zamanda Türk futboluna yeni yeteneklerin kazandırılması açısından da önemli olacağını anlatan Ufuk Özerten, şunları söyledi:
"Okullara sporu sokmadığımız sürece, onların spora zamanı olmadığı sürece bizim hiçbir yere varmamız mümkün değil. Hükümetimiz çırpınıyor, biz çırpınıyoruz olimpiyatları almak için. Ama çocuklarımız okusunlar, ama spora, hatta daha ileri gidiyorum sanata yönelsinler. Çocuklar test çözmekten, sınava gitmekten spor yapmaya vakit bulamıyor. Böyle olunca piramidimiz ters dönüyor ve sallanıyor. 20 bin ilköğretim okulunda 5000 futbol kulübü kurulması ve birbirleriyle maç yapıyor olması lazım."

2013'de Türkiye'nin 7 ilinde düzenlenecek U-20 Futbol Şampiyonası'nın tanıtımı için destek isteyen Özerten, "TFF'yi beğenirsiniz, beğenmezsiniz, desteklersiniz, desteklemezsiniz ama U-20'yi ülke meselesi yapalım. Türkiye'yi çok iyi tanıtalım" dedi.

HAKEM ELEŞTİRİLERİ BİZİ ÜZÜYOR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, her hafta pazar akşamları televizyonlarda hakem üzerinden bazı fırtınalar koparılmaya çalışıldığını söyledi, "Bunlar bizi üzmekte. Hakem hatası tabi ki eleştirilecek. Hakem de eleştirileri göz ardı etmemeli ama bizlerin kişilik haklarına varıncaya kadar bir eleştiriyi de kabul etmek mümkün değil" diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER