YAZARLAR

Tsubasa Emre

Fatih hocanın çok cesur bir teknik direktör olduğuna şüphe yok ama Emre’nin kemik yaşı henüz ilk 11’de 90 dk oynayacak düzeyde değil.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Neden çift santrofor?

Fatih Terim uzun bir aradan sonra çift forvet başlayarak futbolculara mutlak favori biziz mesajı vermeye çalıştı. Belki son yaşanılan tartışmalar, belkide sistem uyumsuzluğundan olsa  gerek feci bir ilk yarı geçirdik. Uzun zamandır kendi evimizde bukadar kötü bir ilk yarı çıkardığımızı hatırlamıyorum ben. İlk yarının son dakikası Milli takım kariyerinde, klüp takımından daha fazla gol atan Ozan Tufan’ın golu gelmese , belki ikinci yarı çok daha kötü bir senaryo ile karşı karşıya kalabilirdik.

Hakan’ın performansı

İkinci yarı başlarken yapılan sistem ve oyuncu değişiklikleri takımın çehresini değiştirdi bir anda, tabii bunda Konya seyircisinin müthiş desteğini göz ardı etmemek gerek. En önemli değişikliklerden biride geçen hafta Bundesliga’da haftanın oyuncusu seçilen Hakan’ın gerçek mevkisine dönmesiydi. Hakan modern ve çok iyi bir 10 numara ve tarzı kesinlikle Sergen,Alex ve Hagi’den farklı o yüzden Hakan’ın performansını değerlendirirken buna dikkat etmek gerek.

Caner’in derdi ne?

Caner özellikle ofansif futbolu seven teknik adamlar  için Avrupa’daki en iyi beş sol bekten biridir. Müthiş eforlu, özverili ve güvenli oynuyor. Bireysel kaliteside üst düzeyde. Lakin dün tek tek saysak 3 tane kırmızı kart görürdü. Belki Fatih Terim’in adeta sürgüne yolladığı futbolcular listesinden son anda çıkıp takıma katılması etkilemiştir onu bilemeyiz ama sakin olup enerjisini daha fazla sahadaki oyun için harcamalı!

Tsubasa Emre

İlginçtir Emre’nin tipi  hafifte olsa uzak doğululara benziyor. Oyun stili ise nerdeyse tam bir Tsubasa. Emre Dortmund’ta 90 dk forma giymiyor. Fatih hocanın çok cesur bir teknik direktör olduğuna şüphe yok ama Emre’nin kemik yaşı henüz ilk 11’de 90 dk oynayacak düzeyde değil. Dolayısıyla Thomas Tuchel gibi Fatih hocada Emre’yi en azından şimdilik sonradan oyuna alabileceği bir silah olarak kullanmalı. Bu süre 45 dk olabilir mahsuru yok ama 90 dk oyunda kalan Emre’nin maç içindeki performansı zigzaglar çiziyor. Dün maçın bitimine doğru gördüğü sarı kart ve çok önemli bir yerden kazandığımız serbest vuruşu ziyan etmesinide ben bu yorgunlukla gelen düşünce yetisini yitirmesine bağlıyorum.

Grup liderliği çok zor

Biz bundan önceki turnuvalarda, grup maçlarında çok  git geller yaşadık, hatta daha birkaç ay önce mucizevi bir şekilde gittiğimiz Euro2016 hala hafızalarda. Bu kez durum farklı, her nekadar 2.yarı müthiş bir futbol oynamış olsakta kendi evimizde Ukrayna’yı yenmeliydik. Grupta Ukrayna,İzlanda ve Türkiye birbirlerine yakın takımlar. Biz bu iki takıma karşı üstünlük kuramazsak liderlik bizim için reel bir hedef olmaz.

SON BİR NOT: Hakan'a 10 numara, Topal'a kaptanlık çok yakışmış!!

Yorumlar
TREND HABERLER