YEREL HABER

Triatlon Şampiyonası Alanya'da

Avrupa Triatlon Şampiyonası cuma günü Alanya'da başlayacak.

Triatlon Şampiyonası Alanya'da
Grand Kaptan Otel'de yapılan basın toplantısında konuşan Avrupa Triatlon Federasyonu (ETU) Başkanı Renato Bertrandi, 3 gün sürecek şampiyonada daha önce Avrupa şampiyonu olan birçok sporcunun yarışacağını bildirdi.

Yaş grupları, elitler, küçükler ve karışık takım kategorilerinde yapılacak yarışların, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden iki gözlemci tarafından da izleneceğini kaydeden Bertrandi, şöyle konuştu:

"Bu gözlemciler özellikle karışık takım kategorisindeki yarışı gözlemleyecek. Eğer yeterli derecede başarılı bulurlarsa, Rio Olimpiyatları'nda, bu dal da olabilecek. Olimpiyatlarda olup olmayacağımız Alanya'da belli olacak. Bu bizim için çok önemli bir test. Gözlemcilerden iyi not alacağımızı düşünüyorum. Eğer kabul edilirsek kararı ekim ayında bize bildirecekler."

42 ülkeden bin 500'ün üzerinde sporcu katılıyor
Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ise yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan şampiyonaya 42 ülkeden bin 500'ün üzerinde sporcunun katıldığını söyledi. Milli takımın 10 gündür Alanya'da kampta olduğunu ifade eden Güneş, "Bu yarışmada çok şeyler göreceksiniz. Olimpiyatlara gidecek sporcularımız burada. Avrupa'da ve dünyada başarılı olmuş sporcular da aramızda. Her türlü yaş grubundan yarışmacı var. Bu da triatlonun her yaşta yapılabilirliğini, bir ömür boyu yapılan bir spor branşı olduğunu gösteriyor" dedi.

Milli takımın yarışmaya elit kategorisinde 6, gençler kategorisinde 7 ve paralimpikte bir olmak üzere 14 sporcu ile katılacağını anlatan Güneş, "Milli takımımız 10 gündür Alanya'da kampta bulunuyor. İyi hazırlandıklarını belirtiyorlar. Umuyorum ki milli sporcularımız bu yarışlardan derece elde edecekler" diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise Alanya'da yarın triatlonun yapılacağı bazı caddelerin bugünden trafiğe kapatıldığına dikkati çekti. Sipahioğlu, şampiyonanın Alanya ve Türkiye'nin iftihar edeceği bir organizasyon olduğuna vurgu yaparak bunun bir eziyet olarak görülmemesini istedi.

Şampiyona 16 Haziran'da sona erecek.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER