DİĞER HABERLER

Triatlon Federasyonu’na kayyum atandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tahkim kurulu, mahkeme kararına rağmen genel kurula gitmeyen Tiratlon Federasyonu'na kayyum atadı. Kayyum olarak atanan isimler, federasyonun 60 gün içinde seçime gitmesini sağlayacak.

Triatlon Federasyonu’na kayyum atandı

Ankara 22’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun taslak ana statüsünü iptal etmiş ve ardından 6 Kasım 2016 tarihinde yapılan Türkiye Triatlon Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda oy kullanan 204 delegeden 84 tanesi, noter kanalı ile federasyona imza göndererek yasa gereği seçim kararı alınmasını istemişlerdi.

Ancak Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik’in başkanlığındaki yönetim kurulu, bu kararlara rağmen genel kurul kararı almadılar. Bu gelişme üzerine genel kurul için imza toplayan delegeler ve Spor Genel Müdürlüğü, konuyu Tahkim Kurulu’na taşımışlardı.

Triatlon Federasyonu

TAHKİM KURULU KAYYUM ATADI: Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Esas-2018/62, Karar-2018/77 -karar tarihi 27.03.2018 tarihli oturumunda Türkiye Triatlon Federasyonu Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nun Tahkim Kurulu tarafından belirlenecek 3 kişilik komisyon marifetiyle yapılmasına, komisyonun avukatı Halil İbrahim Ayçiçek ve Spor Genel Müdürlüğü hukuk müşavirliğinin bildireceği bir hukukçu ve federasyonun belirleyeceği bir hukukçu üyeden oluşmasına karar verdi.

Tahkim Kurulu’nun kayyum olarak seçtiği isimler federasyon delege yapısını belirleyecek ve 60 gün içinde olağanüstü genel kurulun yapılmasını sağlayacaklar.

Triatlon Federasyonu

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER