YAZARLAR

Transferde seçici olmak şart!

Transferde seçici olmak şart!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Takımlarımız yeni sezon için transfer harekâtını hızlandırdı. Sezon açılışına kadar transferi bitirmeyi düşünen takımlar transferde hem seçici hem de maddi olarak külfeti az olan oyuncuları tercih etmeye çalışıyorlar. Bunun için transfer çalışmaları harekat gibi görünse de çok ağır ilerliyor. Basında ismi geçen transfer haberlerinin birçoğu sallama haberler. Bunun bir örneğini Konyaspor Süper lige çıktığında yaşamıştım. Yöneticiler ile yapılan toplantı sonrası yöneticiden isim istemiş o da isim vermeyeceğini söylemiş fakat biraz şehirde dedikodu olsun diye “Tristan ile görüştük” yalan değil bunu yazabilirsiniz. Yıllık istediği ücret fazla almamız mümkün değil ama görüştük dedi. Ertesi gün manşetlerde ve tüm sitelerde “Konyaspor’da Tristan sesleri” haberleri ülkede yankı bulmuş hatta haberin yalan olduğunu bilmemize rağmen biz bile inanacaktık. Onun için ismi geçen bir çok kişi tamamen basın kuruluşlarının gündem yaratmak için attığı isimlerdir.

Deneme
Fenerbahçe Kuyt transferi ile iddialı bir transferle başladı. Ardından Salih Uçan ve Hasan Ali Kaldırım transferleri ile taraftarın beklentilerini karşılayacaklarının ve güçlü bir kadro kuracaklarının sinyallerini verdi. Mehmet Topal transferi de borsaya bildirildi. Muhtemelen Tino Costa ile olan görüşmeler olumlu sonuçlanırsa orta saha için transfer bitmiş olacak. Stoper mevkiine iki transfer yapılacağı zaten yöneticiler tarafından söylendi. Bu transferlerden birisi Yobo olur, diğeri de Türk oyuncu olur. Benim kanaatimce Bienvenü satılıp yerine iyi bir forvet daha alınmalı. Verim alınamamasına rağmen ben her zaman Dia’nın bu takımda oynaması gerektiğini düşünenlerdenim.
 
Deneme 

Galatasaray ise transferde çok sessiz kaldı. Geçen senenin kadrosunu koruyan fakat Melo gibi oyuncusunu yitiren Galatasaray orta saha, defans ve forvet hattı için görüşmelerini sürdürüyor. Galatasaray’ın transferleri konusunda iyi isimlerle görüştüğünü biliyorum. Özellikle İngiltere’den isimler ağır basıyor. Ambrabat ile yapılan görüşme olumsuz sonuçlandı. Hamit konusu ise oldukça uzadı. Özellikle ismi geçen Assaidi bana göre Ambrabat’tan daha iyi bir oyuncu. Forvet için ise Berbatov ve Kalou gibi isimler Galatasaray takımına renk katar. Melo takımda oynamak istiyor fakat alacağı parada diretiyor. Galatasaray ilgilenmeyi keserse kendisinin gelmek için ısrar edeceğini düşünüyorum. Futbolcu para için oynamıyor mu? Yurt dışında aldığı paranın yarısı vergiye gidiyor. Dolayısı ile bizim yurtdışında aldıkları ücretin 2/3 gibi bir ücret önermemiz gerek. Çünkü aynı paraları verirsek zaten alacaklarının iki katını vermiş oluyoruz.

Deneme 

Beşiktaş ise transferde oldukça sıkıntılı. Kaleci konusunda çok kişi ile görüşülüp anlaşma noktasına gelinmesine rağmen henüz sonuçlanmadı. Bu konuda Beşiktaş tecrübeli bir kaleci istese de Samet hoca ismi geçen oyuncuları pek istemiyor. Beşiktaş’ın genç ve yurtdışında forma giyen oyunculara yönelmesini yanlış buluyorum. Birkaç tane olmasında sakınca yok ama geçen yıl alınan 5 oyuncu vardı. Bu oyuncular varken yeniden gençlere yatırım yapılması gereksiz. Çok iyi olduğunu düşündüğün bir iki genç alırsın olur biter. Beşiktaş transferden önce Portekizli oyuncuların akıbetini belirlemeli ve iç transferde Sivok ile kesinlikle anlaşmalılar. Sivok iyi bir oyuncu ve bonservisi elinde olan bir oyuncu. Kaçırmamalılar.

Diğer Anadolu takımları içerisinde Kayserispor ve Bursaspor’un bu yıl iyi kadro kurma gayreti içerisinde olduklarını söyleyebilirim. Gaziantepspor geçen yıl yaşadığı sıkıntıyı yaşamaz. Ligin yeni takımlarından Elazığspor ve Akhisar Belediye takımlarına şans vermiyorum. Transfer konusunda yapabilecekleri sınırlı. Sivas ve Antalya takımlarından da umutluyum. Özellikle Mersin İdman Yurdu ve Karabükspor takımları da transfer dönemini iyi değerlendirecek gibi görüyorum. Lige merhaba diyen iki takıma şans vermediğim için takımların çok zorlanacaklarını düşünmüyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER