YAZARLAR

Transfer şikesi olur mu?

Transfer şikesi olur mu?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Başlığı gören herkes mutlaka Emenike’yi hatırlamıştır. Fenerbahçe maçında sakat olduğu için oynamamasına rağmen ortalık ayağa kaldırılmış, hatta bunun yankıları yüzünden Trabzonspor’a karşıda oynatılmamıştı. Fenerbahçe çok büyük bir bonservis bedeli ödeyerek Emenike’yi kadrosuna kattığı gün herkes bu transferin en iyi transfer olduğunu dile getirmiş ve Emenike’nin bilerek oynamadığını, Fenerbahçe’nin transfer şikesi yaptığını konuşmuştu. Sonuçta ise gözaltına alınan Emenike korkup Rusya’ya transfer oldu. Fenerbahçe bir yıldızını kaybetti.

Yeni sezon öncesi transferde en hızlı kulüpler Fenerbahçe ve Galatasaray oldu. Trabzonspor forması ile biraz çıtası yükselen oyuncular Galatasaray’a bir bir geliyor. Selçuk, Ceyhun, Burak, Engin ve Umut. Sırada Yasin ve Soner var sanırım. Galatasaray’ın Burak transferi tam bir komedi. İnsanları saf yerine koyuyorlar. Lokomotif Moskova ile anlaştığını borsaya bildiren Trabzonspor, futbolcularının kulüple görüşeceğini açıkladı. Burak gitti, ardından Abdurrahim Albayrak Rusya’ya gitti. Lokomotiv Moskovalı yöneticiler Burak konusunda “transferi gündemde yok” dediler. Yani Burak Rusya’ya Galatasaray’a gelme bahanesi olarak mı gitti?

Geçen yıl Burak, Galatasaray maçı öncesinde Selçuk ile ne konuştu?

O maçta neden oynamadı?

Bu soruları saçma bulup kızan Galatasaray ve Trabzonspor’lu arkadaşlar hiç ama hiç kusura bakmasınlar. Bu sorunun cevabı mutlaka verilmeli. Sakat olduğu için oynamayan Emenike’nin adı şikeci oldu. Fakat Lazio, Lokomotiv derken Galatasaray’a gelen ve bunu geçen yıldan bildiğimiz Burak transferi çok normal öyle mi? Herkes kendi menfaatine göre yorum yapmadan tarafsız gözle konuyu değerlendirsin. Galatasaray’ın Burak transferi çok öncesinden biliniyordu. Bu normalse kimse Emenike’ye kabahat bulmasın. Ambrabat konusunda Galatasaray masum değil. Ali Turan konusunu ayrı tutuyorum. Son 6 ayında sözleşme yenilemek istemeyebilir ama Ambrabat ile kulübü ile görüşmeden bir ayartma var.

Hani Ünal bey Galatasaray’da başkan olduğu sürece Kayserispor’dan transfer yapmayacaktı?

Haberimiz yokken başkanlığı mı bıraktı? Yoksa bu transfer onun bilgisi dışında mı gelişti? İnanın bu transferde Galatasaray’ın yaptıklarının bir tanesini Fenerbahçe yapsa bizim tarafsız(!) medyamız gazetelerinin manşetlerine ne güzel başlıklar atar, Fenerbahçe’yi yerden yere vururdu. Tıpkı hiçbir Fenerbahçelinin unutmayacağı 4 Temmuz sabahı attıkları başlıklar gibi…

Fenerbahçe sözleşmesi biten bir oyuncu için bile kulübünden müsaade alan bir kulüptür. Egemen transferinde bunu net bir şekilde gördük. Kaldı ki eski BJK yöneticisi Celal bey “Eğer Fenerbahçe fair play ve centilmenlik göstermemiş olsaydı Mustafa Pektemek bile yarın sabah Topuk yaylasında antrenmana çıkabilirdi” demiştir. Fenerbahçe bu konularda transferin nasıl yapılacağını bir kez daha göstermiştir. Kayserispor kulübü de Fenerbahçe’nin transferde doğru bir politika izlediğini daha önce açıklamıştı. Galatasaray büyük bir kulüp. Yöneticileri Türkiye’nin önde gelen iş adamlarıdır. Transferde uyguladıkları ayartma sistemi ise suçtur. Bunu göremeyen ve görmek istemeyenler hala eli kolu bağlı gibi bekliyorlar. Belki geçen yıl dinledikleri telefon konuşmaları arasında diğer takımların yöneticilerinin de tapeleri vardır. Sadece içimdeki ses söylüyor bunu. Kimseden duyum almadım. Birileri dinlenirken diğerlerinin dinlenmediğine inanmam.

Fenerbahçe’nin transferleri hakkındaki düşünceleri mi de bir dahaki yazımda sizlerle paylaşacağım. Daha eksikler var. Hem de en önemli noktalar da eksikler var. Detaylı bir şekilde yazacağım. Görüşmek dileği ile…

Yorumlar
TREND HABERLER